Tadić:Ni Rakić neće u vladu sa SPS

Izvor: Studio B, 16.Apr.2014, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić:Ni Rakić neće u vladu sa SPS

Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić kaže da niko iz njegove stranke neće ući u vladu u kojoj će biti Socijalistička partija Srbije, pa ni Miodrag Rakić koga mediji navode kao mogućeg člana nove vlade.

"Moj stav je jasan, niko iz NDS neće učestvovati u vladi ukoliko bi ta vlada svojim sastavom i personalnim rešenjima onemogućavala sprovođenje politike za koju se zalažemo", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je Tadić za današnju "Politiku".

On je demantovao navode po kojima se funkcioneri NDS Miodrag Rakić i Dušan Petrović zalažu za učešće u vladi bez mnogo uslovljavanja.

"NDS ima visok stepen jedinstva i unutar stranke i sa svojim koalicionim partnerima o svim pitanjima. Jedinstveni smo i u odluci da ne ulazimo u vladu sa socijalistima", kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, učešće SPS u Vladi Srbije 2008. godine bilo je neophodno kako bi se uspostavio nacionalni konsenzus o strateškim ciljevima Srbije, o evropskoj budućnosti i mirnim rešenjima kosovskog problema.

"Izneli smo čvrst stav da nećemo ući u vladu sa SPS-om, koji je napravio ogromnu štetu u svim sektorima koji su bili u njihovoj nadležnosti. Nemilosrdno su trošili društvene resurse načinom na koji su vodili ministarstva i javna preduzeća što najbolje svedoči o karakteru te stranke", kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, danas nema opravdanja za ulazak SPS u vladu jer Srbiju očekuje izazov sprovođenja neophodnih reformi za koje socijalisti nisu sposobni.

Komentarišući odluku lidera SNS Aleksandra Vučića da novu vladu formira sa Ivicom Dačićem, Tadić je kazao da iako Vučić na osnovu izbornog rezultata ima legitimitet za formiranje vlade, NDS sama odlučuje da li će u novoj vlasti učestvovati.

"Vučić je na razgovore pozvao i SPS i NDS. Mi ne možemo biti deo vlade u kojoj bi bila SPS i koja bi svojim personalnim i koalicionim rešenjima unapred sužavala sopstvene domete. Nismo u poziciji da određujemo ko će formirati vladu, ali smo u poziciji da donesemo odluku da li u njoj želimo da učestvujemo ili ne", rekao je Tadić.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Tadić: Ni Rakić neće u Vladu sa SPS-om

Izvor: RTS, 16.Apr.2014

Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić rekao je da niko iz njegove stranke neće ući u vladu u kojoj će biti Socijalistička partija Srbije, pa ni Miodrag Rakić koga mediji navode kao mogućeg člana nove vlade...Tadić je za Politiku rekao da je njegov stav jasan i da niko iz NDS-a neće...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.