Tadić: Može se očekivati i veliki zaokret u sferi politike

Izvor: Blic, 26.Jan.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Može se očekivati i veliki zaokret u sferi politike

Za samo 12 meseci od odluke o prodaji Telekoma učinjen je veliki zaokret kupovinom svih akcija te telekomukacione kompanije, izjaviop je predsednik Srbije Boris Tadić i najavio da se takve promene mogu očekivati i u politici i u drugim oblastima.

"U nepredvidivom svetu mi moramo da imamo standarde i da izlazimo pred građane s tim šta ćemo raditi i šta nećemo raditi. I imamo standarde u svim oblastima od privrede, od čelične industrije, poljoprivrede pa tako i rezgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vezanih za politički sistem, za članstvo u EU, pregovore vezane za Kosovo i Metohiju", kazao je Tadić u Predsedništvu gde je potpisan ugovor o kupovini akcija od grčkog partnera OTE u srpskom Telekomu.

Tadić je naveo da će Srbija u budućnosti donositi vrlo teške i odgovorne odluke imajući u vidu ekonomske izazove.

"Danas niko ne može da predvidi sa kakvim ekonomskim i političkim iskušenjima ćemo biti suočeni u vrlo kratkom vremenu", kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, u teškim okolnostima na poštovanje mogu računati samo države koje uspostavljaju principe.

Tadić je kazao da Srbija postaje vlasnik svih akcija Telekoma posle više od decenije. Pre 12 meseci kada je bila planirana prodaja Telekoma, bilo je optužbi da neko iz države vrši zloupotrebe i da se akcije prodaju radi korupcije.

"Ta atmosfera je bila nepodnošljiva i nije bila pogodna niti za donošenje političkih, niti za donošenje ekonomskih odluka", rekao je Tadić.

"Rekli smo šta će za nas biti prihvatljivio u procesu privatizacije Telekoma a šta neće. Ponuda koju smo dobili nije bila prihvatljiva", naveo je Tadić.

On je rekao da sada, kupovinom akcija, uprava Telekoma ima najveću moguću odgovornost u upravljanju i mogućnost besplatne podele akcija građanima.

Govoreći o partenerstvu sa grčkim OTE, predsednik je rekao da je Grčka "naša bratska zemlja koja danas prolazi vrlo teške okolnosti. Kao sto smo mi računali na vašu podršku, vi možete da računate na našu podršku uvek", poručio je Tadić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Telekom Srbija,   Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.