Tači s Klintonovom i Bajdenom, susret sa Obamom neizvestan

Izvor: Blic, 03.Apr.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači s Klintonovom i Bajdenom, susret sa Obamom neizvestan

Kosovski premijer Hašim Tači doputovao je u Vašington, gde očekuje, po tvrdnjama prištinske štampe, da ga primi američki predsednik Barak Obama, ali još nema potvrda da li će do tog sastanka zaista i doći.

U Stejt departmentu je potvrđeno da će Tači sutra razgovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, a Tanjug saznaje da bi kosovskog premijera u četvrtak mogao da primi i potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden.

Kad je reč o Obami, u današnjem planu aktivnosti američkog predsednika, koji je objavljen na veb sajtu Bele kuće, susret sa Tačijem nije pomenut.

Kosovski mediji ranije su javili i da će se Tači, tokom boravka u SAD, u Njujorku sastati i sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Banom Ki-munom.

Međutim, portparolka generalnog sekretara UN Eri Kaneko rekla je da takav susret za danas nije predviđen i da nema informacije da li bi i kada mogao da se dogodi.

Povezane vesti: Obama čestitao Jahjagi Ovogodišnji budžetski deficit SAD 1,1 bilion dolara Hilari Klinton najavila povlačenje iz politike SAD Niland: Dijalog sa Kosovom ključan za uključenje u EU Jahjaga: Poštovati pravila za ulazak pomoći na Kosovo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.