Tači Eštonovoj: Ne tolerisati dvoličnost Srbije

Izvor: Blic, 12.Apr.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači Eštonovoj: Ne tolerisati dvoličnost Srbije

Kosovski premijer Hašim Tači sastao se u Istanbulu s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, kojoj je preneo da "ne treba tolerisati dvoličnost Srbije", objavio je danas list "Koha ditore".

"Ne treba tolerisati dvoličnost Srbije. Ne može u isto vreme da postoji jedna evropska Srbija prema Briselu i jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srednjovekovna Srbija prema Kosova", rekao je Tači Eštonovoj, s kojom se, kako prenosi list, sreo u Istanbulu tokom povratka iz SAD.

Tači je rekao da su "ubistvo kosovskog građanina u njegovom stanu, kidnapovanje policajaca, hapšenja bez zakonske osnove kosovskih građana i nastavak postojanja paralelnih struktura, doprineli prekomernom povećanju tenzija", navodi se u saopštenju kabineta kosovskog premijera.

Tači je upoznao visoku predstavnicu EU sa stanjem na severu Kosova i ocenio da Beograd delimično primenjuje sporazume postignute u dijalogu s Prištinom u Briselu.

Tači i Eštonova su, kako se navodi se u saopštenju njegovog kabineta, razgovarali i o evropskoj agendi Kosova i procesu liberalizacije viza.

U saopštenju se navodi i da je Eštonova obećala dalju podršku Kosovu na njegovom putu reformi i punom članstvu u EU.

Eštonova je u Istanbulu učestvovala na 15. Evroazijskom ekonomskom samitu.

Povezane vesti: NATO zainteresovan za jačanje Kosovskih bezbednosnih snaga Dačić: Tadić i Nikolić misle da će podeliti vlast, ali ja kažem - malo morgen Kurti u pismu NATO: Zaustavite etničko čišćenje Kuči najavljuje novu akciju nalik onoj od 25. jula 2011. Bez vanredne sednice Skupštine Kosova o severu
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne tolerisati dvoličnost Srbije"

Izvor: B92, 12.Apr.2012

Priština -- Kosovski premijer Hašim Tači sastao se u Istanbulu s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, kojoj je preneo da "ne treba tolerisati dvoličnost Srbije"...Hašim Tači (Tanjug, arhiva).."Ne treba tolerisati dvoličnost Srbije. Ne može u isto vreme da postoji jedna evropska Srbija prema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.