TADIĆ U NJUJORKU NA ZASEDANJU GENERALNE SKUPŠTINE

Izvor: Kurir, 21.Sep.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ U NJUJORKU NA ZASEDANJU GENERALNE SKUPŠTINE

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić predvodi delegaciju Srbije na 66. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, koja počinje danas i trajaće do 24. septembra.

Tadić će prisustvovati otvaranju generalne debate, a potom će prisustvovati zvaničnom ručku, koji priređuje generalni sekretar UN Ban Ki-mun.

Nakon toga, Tadić će biti gost tradicionalnog prijema, koji priređuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama.

Predsednik Srbije će se obratiti Generalnoj skupštini u petak, 23. septembra, u okviru generalne debate tog tela UN.

Tadić će tokom zasedanja Generalne skupštine imati niz bilateralnih susreta sa predsednicima, premijerima i ministrima spoljnih poslova zemalja članica UN, navedeno je u saopštenju pres službe predsednika.

Očekuje se da će predsednik Srbije tokom boravka u Njujorku značajnu pažnju posvetiti pitanju Kosova, odnosno situaciji na severu pokrajine, imajući u vidu da su Ujedinjene nacije i plan generalnog sekretara u šest tačaka iz 2008. godine za Srbiju najpogodniji okvir za rešavanje ovog pitanja.

Jedan od tih bilateralnih sastanaka, prema onome što je saopšteno u Briselu, mogao bi biti i susret s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić na zasedanju Generalne skupštine UN

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić predvodiće delegaciju Srbije na 66. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, od danas do 24. septembra.

Nastavak na Radio 021...

Diplomatija u senci nasilja

Izvor: RTS, 21.Sep.2011

Izraelske snage sukobile se sa Palestincima na Zapadnoj obali samo nekoliko sati pre debate u UN povodom inicijative Palestine za međunarodnim priznanjem...Rano jutros, nekoliko sati pre početka generalne debate u Ujedinjenim nacijama o palestinskog državnosti, izraelske bezbednosne snage ušle su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.