Švedska donirala devet miliona evra za otvaranje poglavlja o životnoj sredini

Izvor: Blic, 08.Apr.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska donirala devet miliona evra za otvaranje poglavlja o životnoj sredini

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Švedske u Beogradu Kristera Aspa i direktora Švedske razvojne pomoći za Srbiju Torgnija Svenungsona i zahvalio im na donaciji vlade njihove zemlje od devet miliona evra namenjenih za pripremu pregovaračke grupe za otvaranje poglavlja iz oblasti životne sredine i klimatskih promena.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Vučić je ocenio da je Kraljevina Švedska najznačajniji bilateralni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << donator u oblasti životne sredine u Srbiji.

Švedske je izdvojila devet miliona evra, a novac je, kako je rečeno na sastanku, namenjen za pripremu pregovaračke grupe za otvaranje poglavlja 27 - Životna sredina i klimatske promene, u okviru pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, zatim za razvoj infrastrukture u oblasti zaštite životne sredine, kao i druge projekte u toj oblasti.

Pročitajte još

Zaključeno je da će Švedska ovom donacijom, ali i prenošenjem svojih iskustava, doprineti poboljšanju kvaliteta životne sredine u Srbiji.

Srpski premijer je, takođe, istakao da Vlada Srbije veoma ceni podršku švedske vlade u procesu evrointegracija, kao i stručnu i savetodavnu pomoć koju pruža u tom procesu.

Ambasador Asp pohvalio je ekonomski napredak Srbije ostvaren kroz vladine reformske mere i dodao da će njegova zemlja nastaviti da podržava Srbiju na evropskom putu.

Švedski diplomata je istakao da premijer Vučić i Vlada Srbije, svojim zalaganjem za saradnju u regionu, imaju veoma važnu ulogu u očuvanju stabilnosti Zapadnog Balkana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.