Svedočenje Mileta Jerkovića glavni dokaz protiv Šarića

Izvor: S media, 09.Avg.2010, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedočenje Mileta Jerkovića glavni dokaz protiv Šarića

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u petak, 6. avgusta, optužnicu protiv Darka Šarića (40) i još osam osoba zbog pranja oko 20 miliona evra od prodaje kokaina, uloženih u kupovinu poljoprivrednih dobara i hotela u Vojvodini.

Osim Šarića, optuženi su Radovan Štrbac, njegova supruga Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Zoran Ćopić, Andrija Krlović, Marinko Vučetić, Predraga Milosavljevića i Nebojša Jestrović.

Tužilaštvo je kao dokaz priložilo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << snimke telefonskih razgovora Darka Šarića i Nebojše Jestorovića. Među tim materijalima su i razgovori Gorana Sokovića, koji je pored Šarića ranije optužen kao jedan od vođa narko-klana sa Jestrovićem i Krlovićem. Presretnuti su i razgovori Jestrovića i Jovice Lončara, koji se pojavljuje kao formalni vlasnik preduzeća u Crnoj Gori, za koja se sumnja da su pod kontrolom Šarića. U pitanju je ukupno 15 presretnutih razgovora Jestrovića, sa Šarićem i ostalima, koji su obavljeni od 15. januara do 18. maja 2009.

Osim ovih razgovora, ključni dokaz je i svedočenje Mileta Jerković od 8. februara, kada je iznosio podatke o poslovanju Šarića. On je, između ostalog, svedočio kako mu je Šarić je preko advokata Radovana Štrpca ponudio da otkupi gazdinstvo „Jedinstvo” iz Gajdobre, koje je prvo preduzeće privremeno oduzeto od narko-klana. Među dokazima su dokumenta o privatizaciji i kupoprodaji preduzeća u koje je ulagan novac dobijen od prodaje kokaina. Inače, Specijalno tužilaštvo je u aprilu ove godine podiglo optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 osoba zbog kriju­­­mčarenje 2.174 kilograma kokaina iz Južne Amerike oktobra prošle godine i za švercovanje 235 kilograma kokaina u Italiji januara 2009.

Radovan Štrbac uhapšen je 8. februara zbog sumnje da je po nalogu pljevaljskog narko-bosa uložio novac u poljoprivredno dobro „Jedinstvo” Gajdobra. On je bio prisutan 21. januara kao Šarićev advokat, kada je policija ušla u njegove posede na Tatarskom brdu. Šarić se tereti da je preko svog advokata Miletu Jerkoviću ponudio da otkupi „Jedinstvo” za 600.000 evra, na šta je on pristao. Novac mu je isplaćivan u ratama, prenosili su supruga Šarićevog advokata Dubravaka Štrbac i Stevica Kostić, koji su takođe uhapšeni.

U Specijalnom sudu je 11. marta doneta odluka o oduzimanju 71,76 odsto akcija „Jedinstva” vrednih 286 miliona dinara od Radovana Štrpca. Advokat Andrija Krlović, direktor preduzeća „Municipijum S” i član UO „Mirosrema”, Marinko Vučetić, direktor „THU Palić”, i Predrag Milosavljević uhapšeni su u martu ove godine. Oni se teret pranje para od kokaina kroz kupovinu hotelijersko-ugostiteljskog preduzeća Palić. Krlović je okrivljen da je novac Šarića upumpavao u poljoprivedno preduzeće „Mitrosrem”. Vučetić i Milosavljević su osumnjičeni da su za Šarića kupovali hotele na Paliću.

Zoran Ćopić se tereti da je bio posrednik u kupovini mnogih preduzeća za kokainski novac, između ostalih „Mitrosrem”. Ćopić je kao vlasnik firme „DSD Tabako” u decembru 2006. kupio „Mitrosrem” za 15,2 miliona evra i obaveznu investiciju od deset miliona Čopić je sa Draženom Golemovićem u junu priveden u banjalučku policiju zbog saznanja da planiraju atentat na ministra srpske policije Ivicu Dačića. U Republici Srpskoj su se krili od poternica koje su za njima raspisale srpska i hrvatska policija.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova optužnica protiv Šarića

Izvor: B92, 09.Avg.2010

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu protiv Darka Šarića i još osam osoba zbog pranja više od 20 miliona evra od prodaje kokaina...Prema navodima Tužilaštva, novac od droge uložen je u kupovinu poljoprivrednih dobara i hotela u Vojvodini, kao i u drugim privatizacijama...

Nastavak na B92...

Nova optužnica protiv Šarića

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2010

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u petak, 6. avgusta, optužnicu protiv Darka Šarića (40) i još osam osoba zbog pranja oko 20 miliona evra od prodaje kokaina, uloženih u kupovinu poljoprivrednih dobara i hotela u Vojvodini...Osim Šarića, optuženi su Radovan Štrbac, njegova supruga...

Nastavak na Vesti-online.com...

Telefonski snimci dokazi protiv Šarića

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2010

Tužilaštvo za organizovani kriminal priložilo je snimke telefonskih razgovora Darka Šarića, za optužnicu protiv njega i još osam osoba koja je podignuta u petak.

Nastavak na Radio 021...

Nova optužnica protiv Šarića (VIDEO)

Izvor: EMportal, 09.Avg.2010

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u petak optužnicu protiv Darka Šarića i još osam osoba zbog pranja više od 20 miliona evra od prodaje kokaina, saopštio je danas tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.