Sutra u ponoć zaključenje biračkog spiska

Izvor: Blic, 19.Apr.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u ponoć zaključenje biračkog spiska

Birački spisak za izbore 6.maja treba da bude zaključen do sutra u ponoć, kada će se znati i tačan broj glasača.

Prema utvrđenom Rokovniku RIK-a, do 20. aprila u ponoć treba da bude doneto rešenje o zaključenju biračkog spiska i utvrđivanju ukupnog broja birača, narednog dana RIK-u treba da bude dostavljeno rešenje o zaključenju biračkog spiska, a odmah po dobijanju tog rešenja ukupan broj birača treba da bude objavljen u "Službenom glasniku Republike Srbije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Glasači će na predstojećim izborima moći da glasaju na ukupno 8.585 biračkih mesta, od kojih je 37 u inostranstvu, a 29 u zavodima za izvršenje zavodskih sankcija.

Građani putem SMS mogu da provere da li su upisani u jedinstveni birački spisak, i ukoliko jesu, na kojem biračkom mestu mogu da glasaju.

Poruke su besplatne, a to isto mogu da provere i na portalu Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Informacije putem SMS-a mogu da se dobiju slanjem poruke na broj 2202 sa sadržajem: izbori (razmak) pa jedinstveni matični broj.

Povezane vesti: Reformistička stranka predala izbornu listu RIK-u

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra u ponoć zaključenje biračkog spiska

Izvor: S media, 19.Apr.2012

Birački spisak za izbore 6.maja treba da bude zaključen do sutra u ponoć, kada će se znati i tačan broj glasača...Prema utvrđenom Rokovniku RIK-a, do 20. aprila u ponoć treba da bude doneto rešenje o zaključenju biračkog spiska i utvrđivanju ukupnog broja birača, narednog dana RIK-u treba...

Nastavak na S media...

U ponoć zaključenje biračkog spiska

Izvor: S media, 20.Apr.2012, 08:33

Birački spisak za izbore 6. maja treba da bude zaključen do ponoći, kada će se znati i tačan broj glasača...Tadić: Samo je naš put siguran..Đulijani došao da podrži Vučića..Glišić: Ne treba nam Toma Nikolić kao musavija varijanta Tadića..Prema utvrđenom Rokovniku RIK-a, do 20. aprila...

Nastavak na S media...

U ponoć se zaključuje birački spisak

Izvor: Mondo, 20.Apr.2012

Birački spisak za izbore 6. maja trebalo bi da bude zaključen do ponoći, kada će se znati i tačan broj glasača.

Nastavak na Mondo...

U ponoć zaključenje biračkog spiska

Izvor: Blic, 20.Apr.2012

Birački spisak za izbore 6. maja treba da bude zaključen do ponoći, kada će se znati i tačan broj glasača...Prema utvrđenom Rokovniku RIK-a, do 20. aprila u ponoć treba da bude doneto rešenje o zaključenju biračkog spiska i utvrđivanju ukupnog broja birača, narednog dana RIK-u treba da bude...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.