Sutra sastanak Saveza samostalnih sindikata sa SNS

Izvor: Blic, 29.Jan.2012, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sastanak Saveza samostalnih sindikata sa SNS

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) razgovaraće sutra sa čelnicima Srpske napredne stranke o osnovnim opredeljenjima i konkretnim zahtevima sindikata, nakon kojih će doneti odluku o političkom angažovanju.

Sindikat je sačinio Platformu za razgovore sa političkim strankama, koju će prvo predstaviti SNS-u, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a nakon razgovora sa tom i drugim parlamentarnim strankama, Veće sindikata će, krajem februara, doneti odluku o mogućem političkom angažovanju i načinu saradnje sa strankama koje prihvate njegove osnovne ciljeve i zahteve.

Pravna država, socijalna sigurnost, efikasna vlada i oživljavanje privrede i razvoja, osnovni su zahtevi S S S S-a.

Sindikat traži da Srbija bude pravna država - država socijalne pravde u kojoj će se primenjivati zakoni i kažnjavati oni koji ih krše, suzbijanje korupcije na svim nivoima, socijalni dijalog o svim pitanjima koji se tiču materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih, nezaposlenih i penzionera, zaključivanje kolektivnih ugovora na svim nivoima i strogo sankcionisanje njihovog nepoštovanja.

Zahteva se efikasan rad pravosudnih organa u rešavanju radno-pravnih sporova i pokretanje krivičnih postupaka protiv poslodavaca koji tri meseca ne poštuju obavezu redovne isplate zarada.

Platformom se traži socijalna sigurnost kao preduslov za ukupni društveno ekonomski razvoj, rast zaposlenosti, očuvanje postojećih radnih mesta i otvaranje novih, promena politike niskih zarada, stroga kontrola cena u ingerenciji države i reforma obrazovanja.

Sindikat traži besplatno školovanje u državnim školama i na fakultetima, besplatno zdravstvo, obezbedjivanje fiskalne održivosti sistema penzijskog i invalidskog osiguranja, uz strožu kontrolu redovnosti uplata doprinosa, kao i mogućnost ostvarivanja prihoda od imovine Fonda.

S S S S se zalaže za efikasniju i jeftiniju vladu, sa precizno utvrđenim obavezama i odgovornostima, smanjenje ukupnog broja članova vlade, preispitivanje i smanjenje broja posebnih agencija, u skladu sa evropskim standardima i realnim potrebama, kao ireorganizaciju inspekcijskih organa.

Platformom se insistira na privrednoj strategiji koja će dovesti do oživljavanja privrede i razvoja, utvrdjivanje i sprovodjenje strategije dugoročnog privrednog razvoja, kojom bi počeo proces reindustralizacije srpske privrede, predvideo se razvoj privrednih grana koje imaju strateški značaj, uz maksimalno iskorišćenje

domaćih resursa i potencijala.

Povezane vesti: Predsedništvo NS predložilo da Nikolić bude nosilac liste Ljajić neće sa SNS, odluka o koaliciji do 19. februara Nikolić: Neće biti koalicije SNS i DS SNS zakupio TV stanicu do izbora Nikolić: Ne pada mi na pamet vlada sa DS-om

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas sastanak predstavnika SSSS sa SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2012, 05:35

BEOGRAD -..Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) razgovaraće danas sa čelnicima Srpske napredne stranke o osnovnim opredeljenjima i konkretnim zahtevima sindikata, nakon kojih će doneti odluku o političkom angažovanju...Sindikat je sačinio Platformu za razgovore sa političkim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.