Šutanovac: Otvaranje tajnih dosijea neće doneti rešenja

Izvor: Blic, 18.Apr.2012, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Otvaranje tajnih dosijea neće doneti rešenja

Otvaranje tajnih dosijea je osetljivo pitanje i treba da stavimo tačku na prošlost, ali ne mislim da će to doneti neka rešenja, izjavio je večeras ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac.

On je u emisiji "Između dve vatre" Televizije B92 rekao da nije imao lične motive da "kopa" po dosijeima i da ga oni ne interesuju i ne fasciniraju.

"Ja nisam nikada nijedan dosije iz Vojno-bezbednosne agencije video ili tražio. Nije u opisu mog posla", rekao je Šutanovac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
On je podsetio da se Demokratska stranka, čiji je potpredsednik, i 2000. godine zalagala za otvaranje dosijea.

"Ne pitajte me zašto se to nije desilo", rekao je Šutanovac i dodao da vojne službe "nemaju problem da otvore arhive".

Kandidatkinja Liberalno demokratske partije za ministra odbrane Nataša Mićić je izjavila da se ta stranka uvek zalagala za otvaranje tajnih dosijea, zajedno sa strankama kao što je Srpski pokret obnove.

"I pre nego što je Evropska unija obelodanila da je uslov, mi smo se otvoreno zalagali za otvaranje dosijea. Potrebno je da ga rešimo zbog nas", rekla je Mićićeva.

Ona je podsetila da je 2003. godine donet zakon o lustraciji i uslov da se on primenjuje je otvaranje dosijea.

"Taj zakon je i dalje na snazi, ali nijedan predsednik skupštine nije predložio članove komisije, tako da imamo zakon koji je na snazi, a nema političke volje ni želje" da se on sprovede, rekla je Mićićeva.

Povezane vesti: Tadić: Neću potpisati "Preokret" jer se ne slažem sa tom politikom LDP i SPO najavljuju proglas o evropskoj Srbiji Mićićeva: Zalažemo se za ulazak u NATO Šutanovac: Sporazum sa EU o mirovnim misijama krajem marta Naši oficiri uskoro u mirovnim misijama EU

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.