Šutanovac: Izborne krađe nije bilo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2012, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Izborne krađe nije bilo

BEOGRAD -

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da izborne krađe nije bilo i najavio da će se o kadrovskim rešenjima u novoj vladi razgovarati posle 20. maja.

"Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nikakve krađe nije bilo na ovim izborima. Ovo je bio najpristojniji izborni proces otkako postoji višepartijski sistem u Srbiji", istakao je Šutanovac u intervjuu "Novostima".

Sve stranke su imale mogućnost da prezentuju programe u medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i direktno građanima. Zahvaljujući pomirljivom tonu, pre svega Borisa Tadića, pacifikovana je politička scena i fokusirana na poruke političara građanima, a ne na ono što jedni o drugima govore",

On je rekao da su svi učesnici u izbornom procesu imali svoje predstavnike u biračkim odborima, a bili su prisutni i CeSID i OEBS i ocenjeno je da na izborima nije bilo nepravilnosti.

Šutanovac je naglasio da se sve eventualne neregularnosti moraju otkloniti.

"Žao bi mi bilo da Ištvan Pastor i Mađari ne podrže Tadića za predsednika i formiranje nove vlade. DS je uvek bila prirodni saveznik stranaka manjina, očekujem da će takva saradnja biti nastavljena. A, što se tiče zamerki stranaka koje nisu prošle cenzus, poput 'Dveri', one treba da se pozabave svojim politikama, jer je očigledno da Srbija tu vrstu radikalnog nacionalizma ne želi više da podržava, već se okrenula umerenoj levici", smatra on.

Šutanovac je objasnio da dogovor DS i socijalista oko buduće vlade, pre svega, podrazumeva nastavak evropskog puta Srbije, ispunjenje obećanja koja su dali, da su im platforme za EU perspektivu slične i da na tom putu nema nesuglasica o kojima ne možemo da se dogovorimo.

To podrazumeva i podršku Tadiću, jer je garant evropske perspektive Srbije koju buduća vlada treba da sprovodi, njegova pobeda na predsedničkim izborima.

Na pitanje da li je lideru SPS-a Ivici Dačiću obećana funkcija premijera, Šutanovac je odgovorio: "Nismo nikome ništa obećavali".

On je rekao da nije bilo pritisaka Zapada. "Jedini pritisak je pritisak građana, koji žele da Srbija nastavi evropski put", istakao je Šutanovac.

On je ubeđen da će građani u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja većinski glasati za Tadića i da će stub buduće vlade biti DS.

Upitan ko će činiti buduću vladu, Šutanovac je odgovorio da će to biti stranke koje su posvećene evropskom putu i dodao da su LDP i URS stranke koje dele evropske vrednosti.

"U ovom trenutku fokusirani smo na pobedu predsednika Tadića i očekujemo podršku svih stranaka evropske orijentacije i njihovih birača", rekao je Šutanovac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šutanovac: Krađe nije bilo

Izvor: Mondo, 12.Maj.2012

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da izborne krađe nije bilo i najavio da će se o kadrovskim rešenjima u novoj vladi razgovarati posle 20. maja.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.