Vladajuća koalicija da glasa za Anu Brnabić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2017, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vladajuća koalicija da glasa za Anu Brnabić"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da vladajuća kolalicija treba da glasa za predlog mandatara, jer je potpuno prirodno da podržava politiku koju ta vlada zastupa.

On je novinarima nakon pokazne vežbe pripadnika MUP-a na Adi Ciganliji kazao da se na pitanjima glasanja za Vladu i budžet pokazuje ko želi da podrži vladajuću većinu.

Prema rečima Stefanovića, na osnovu toga kako će se ko izjasniti na dan glasanja po pitanju predloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za premijera, Vlada Srbije će se ubuduće opredeljivati kada bude donosila različite mere.

On je dodao da svaka stranka ima pravo da glasa za sebe i da poslanički klubovi odlučuju o glasanju u parlamentu.

"Mislim da uvek treba tražiti način kako da zajedno uradimo nešto dobro za Srbiju i podržimo reformski put, a ne da se posvađamo", kazao je Stefanović.

On je dodao da je posao Vlade da Srbija bude bolje mesto za život za sve građane i da se popravi njen položaj na Duing biznis listi po uslovima poslovanja.

Novo ministarstvo - bolja koordinacija u pregovorima sa EU

Stefanović je istakao da najava formiranja novog ministarstva za evropske integracije znači bolju koordinaciju u pregovorima sa Evropskom unijom, kao i bolju organizaciju rada sa istim brojem zaposlenih i novcem.

On je objasnio da se novim ministarstvom ne dobija novi administrativni aparat, jer te organizacione celine već postoje na različitim nivoima.

"Ovo je sada administrativno ukrupnjavanje. Postojeće organizacione celine se sada sistematizuju na jednom mestu. Sve je isto što se tiče broja zaposlenih i novca, jedino je bolja organizacija rada", kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima najava formiranja ministarstva za ekologiju znači da će se toj oblasti dati veća pažnja i omogućiti korišćenje pretpristupnih fondova EU.

Kako je dodao, to je dobro, jer će se otkloniti i veliki broj deponija koje postoje u Srbiji.

Stefanović je naglasio i da su za Srbiju važni dobri odnosi sa svim susedima, a da sa Hrvatskom je to dodatno značajno, jer je ona članica EU sa kojom Srbija pregovara za članstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.