Stefanović: Srbija će definitivno ući u EU

Izvor: Blic, 01.Mar.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Srbija će definitivno ući u EU

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da očekivano dobijanje statusa kandidadata za Srbiju a zatim i početak pregovora sa EU pokazuje da će ova zemlja "definitivno ući u EU u narednom periodu".

"Srbija će sigurno biti u punom kapacitetu da odgovori takvom administrativnom, tehničkom i političkom izazovu", rekao je Stefanović novinarima pred početak okruglog stola "Zapadni Balkan između krize i evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << perspektive" u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, problemi koje će Srbija morati da rešava u narednom periodu nisu vezani samo za reforme koje se sprovode i koje su dobile najviše ocene i zeleno svetlo od svih organa EU, već i za rešavanje konkretnih problema koji se tiču Kosova i Metohije i ljudi koji tamo žive.

"Ta pitanja moraju da se rešavaju, ne zato što to neko traži od nas, već zato što ta pitanja neće nestati", rekao je Stefanović, dodajući da će "koja god vlada bude u Srbiji nakon izbora morati time da se bavi".

Povezane vesti: Stefanović i Sanino se založili za rešavanje problema dijalogom na Kosovu Na novom uslovu za EU insistirali Berlin i Hag Postignut načelni dogovor o integrisanom upravljanju prelazima sa Prištinom Stefanović: Približeni stavovi o prelazima na severu Kosova Bilt za dve vrste razgovora o Kosovu, Tači: Taj predlog je prevaziđen

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Mi moramo i dalje da se bavimo Kosovom

Izvor: S media, 01.Mar.2012

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da očekivano dobijanje statusa kandidata za Srbiju a zatim i početak pregovora sa EU pokazuje da će ova zemlja "definitivno ući u EU u narednom periodu"....."Srbija će sigurno biti u punom kapacitetu da odgovori...

Nastavak na S media...

Završeni projekti sanacija kopova na Fruškoj gori - "Rupe na karti" kao nove turističko-rekreativne destinacije

Izvor: Gradnja-Online.com, 02.Mar.2012, 14:10

Javno preduzeće "Nacionalni park Fruška gora" završio je izradu šest projekata sanacije i rekultivacije napuštenih kopova kamena i minerala, izjavio je danas u Novom Sadu direktor tog preduzeća Dobrivoje Antonić.On je na prezentaciji projekta rekao da se on odnosi na kopove "Kozje brdo", "Paragovo...

Nastavak na Gradnja-Online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.