Stefanović: Od radnika gore žive samo oni koji sanjaju posao

Izvor: Blic, 01.Maj.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Od radnika gore žive samo oni koji sanjaju posao

"U Srbiji postoji potreba za jednakošću, solidarnošću, socijalnom pravdom i socijalnom državom, ali problem je što su oni koji su se predstavljali kao levica svaki put okrenuli leđa radnicima", poručio je danas predsednik Levice Srbije Borko Stefanović.

"Niko se ne pridržava Zakona o radu, sindikalno organizovanje je zamrlo, jer, što je i tužno i žalosno, njihove vođe prave kompromise s vlašću, bez obzira ko to bio", rekao je Stefanović na beogradskom trgu Slavija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakon polaganja venaca na spomenik Dimitriju Tucoviću.

Stefanović je ocenio da svako ko radi u Srbiji teško živi, a još teže oni koji sanjaju o tome da dođu do posla.

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoji potreba za jednakošću, solidarnošću, socijalnom pravdom i socijalnom državom, ali je problem u tome što oni koji se predstavljaju kao levica svaki put okrenu leđa radnicima.

Stefanović je izrazio žaljenje što u Srbiji danas niko ne obeležava Prvi maj.

Sindikati zbog Uskrsa, a od partija leve orijentacije postoje samo Levica Srbije i Socijaldemokratska unija (SDU), dok su ostalo partije, poput one koja je pre njega položila vence, Socijalistička partije Srbije, partija "lažne levice", dodao je lider LS-a.

On je ocenio da je imajući sve to u vidu, perspektiva levice u Srbiji dobra, iako to građani još ne prepoznaju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.