Stefanović: Biće teško oko Telekoma i energetike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2012, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Biće teško oko Telekoma i energetike

BEOGRAD -

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da je moguće da Srbija dobije datum pregovora za članstvo u EU do kraja godine.

"Ako ostane ova vlast posle izbora, učiniće sve da dođe do dogovora Beograda i Prištine", rekao je Stefanović "Presu", komentarišući najave da je jedan od ključnih uslova za dobijanje datuma upravo nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Stefanović je naglasio da je optimista, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali da će biti teško doći do rešenja u oblastima telekomunikacija i energetike.

"Biće teško, jer su pozicije Beograda i Prištine na tim poljima suprotne i dosta udaljene", kazao je on i objasnio da Beograd insistira da se reguliše funkcionisanje "Telekoma" i EPS-a na Kosovu, kako na severu, tako i južno od Ibra, ali Priština na to trenutno ne pristaje.

"U svakom slučaju, nova vlada će morati da nastavi pregovore", smatra Stefanović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.