Srpski carinici sve bolji u otkrivanju falsifikovane robe

Izvor: EurActiv Srbija, 03.Apr.2012, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski carinici sve bolji u otkrivanju falsifikovane robe

Srpski carinici sve su veštiji u otkrivanju falsifikovane robe pa je samo u prošloj godini na granici zaustavljeno pola miliona komada odeće, oko 250.000 igračaka i oko 13.000 komada kozmetike i parfema. Proizvodjači priznaju da su se falsifikatori toliko izvežbali da je vrlo teško prepoznati kopiju i to pod uslovom da se zna šta se tačno traži. Kupac bi trebalo da posumnja na "falš" proizvod ako je cena nerealno niska, ako ima slovnih grešaka na deklaraciji što je karakteristično za kineske falsifikatore, ili su renomirani svetski proizvodi zapakovani u obične kese za djubre.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Falsifikatori svjetski poznatih brendova se izvještili

Izvor: Capital.ba, 03.Apr.2012

BEOGRAD, Falsifikatori svjetski poznatih brendova toliko su se izvještili da je vrlo teško prepoznati kopiju, ali i srpski carinici su se u otkrivanju falsifikovane robe pokazali kao vrlo vješti -  ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.