Srbija uzvraća udarac: Na razgovoru makedonska ambasadorka

Izvor: B92, 30.Maj.2017, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija uzvraća udarac: Na razgovoru makedonska ambasadorka

Beograd -- Ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovska Tipko biće pozvana u Ministarstvo spoljnih poslova da pruži objašnjenje o prisluškivanju srpskih diplomata.

Kako saznaje Tanjug, ona bi danas trebalo da odgovara i na pitanja o prisluškivanju novinara, kao i predstavnika Srba u Makedoniji.

Od Jovanovske će takođe biti zatraženo objašnjenje makedonskih državnih organa o tome kako su transkripti prisluškivanih razgovora dospeli u javnost.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saznanjima Tanjuga, od ambasadorke Makedonije očekuje se i odgovor na pitanje da li su i drugi ambasadori u Skoplju, čiji su predstavnici bezbednosnih službi bili prisutni u Sobranju, zajedno sa srpskima pozvani na razgovor u ministarstvo u Skoplju, ili je to učinjeno selektivno - samo sa srpskom ambasadorkom.

Podsetimo, makedonska televizija Telma objavila je pre šest dana da je savetnik u Ambasadi Srbije u Skoplju i oficir BIA Goran Živaljević bio u Sobranju Makedonije u vreme upada nasilnih demonstranata 27. aprila.

Zbog toga je ambasadorka Srbije Dušanka Divjak Tomić bila na razgovoru u Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ambasadorka Makedonije pozvana na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Izvor: BKTV News, 30.Maj.2017

Ambasadorka Makedonije u Srbiji, Vera Jovanovska Tipko, biće danas pozvana u Ministarstvo spoljnih poslova da pruži objašnjenje o prisluškivanju srpskih diplomata i novinara, kao i predstavnika Srba u Makedoniji, saznaje Tanjug. ..Od Jovanovske će takođe biti zatraženo objašnjenje makedonskih...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.