Smajlović: Plata mi je u Politici bila oko 2000 evra

Izvor: NaDlanu.com, 19.Sep.2012, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smajlović: Plata mi je u Politici bila oko 2000 evra

Plata mi je bila 160.000 dinara, izjavila je Ljiljana Smajlović, povodom optužbe Sonje Liht da je kao glavna urednica Politike Smajlović imala jako veliku platu i bonuse u vreme kad je list bio pred ambisom.

"Pozivam gospođu Liht da objasni zašto je, pred ambisom koji sam navodno ostavila, plata novom glavnom uredniku 'Politike' bila dramatično i višestruko povećana u odnosu na moju", navodi se u izjavi Ljljine Smajlović dostavljenoj medijima. Predsednica Udruženja novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Srbije i bivša glavna urednica lista "Politika" Ljiljana Smajlović saopštila je danas da su netačne tvrdnje da je, u trenutku kada je taj list bio suočen sa finansijskim teškoćama, primala "ogromne plate i bonuse"."Zašto je, pred ambisom koji sam navodno ostavila, plata novom glavnom uredniku 'Politike' bila dramatično i višestruko povećana u odnosu na moju", Reagujući na izjave doskorašnje predsednice Upravnog odbora "Politike" a.d. Sonje Liht - da je u trenutku kada se taj list nalazio "pred ambisom", rukovodstvo te medijske kuće, bez obzira na dugove koji su rasli iz dana u dan, primalo ogromne zarade - Smajlović je precizirala da je kao glavni urednik "Politike" primala platu od 160.000 dinara, što je tada iznosilo dve hiljade evra. Smajlović objašnjava da ranije, kada je takođe u tabloidima bilo spekulacija o njenoj navodno astronomskoj plati, nije bila u mogućnosti da reaguje, jer je bila obavezana pravilnikom koji joj nije dozvoljavao da u javnost iznosi podatke o primanjima u "Politici". Sonja Liht je juče, reagujući na izjavu predsednice UNS-a Ljiljane Smajlović da su ona i bivši premijer Mirko Cvetković bili zaduženi za zaštitu državne imovine - "Politike", rekla da su rukovodioci u Politici imali visoke plate i bonuse, a da je dug rastao "iz dana u dan".

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.