Slovačka stranka protiv Rezolucije o Srebrenci, ograđuje se od kaolicionog partnera

Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka stranka protiv Rezolucije o Srebrenci, ograđuje se od kaolicionog partnera

Slovačka stranka protivi se predlogu LDP-SDA i LSV-Zelena stranka za donoššenje rezolucije o genocidu u Srebrenici.

"Ovo je klasičan primer pokušaja političkog ubiranja poena potpisnica inicijative na reaktivaciji bolne priče o zločinima počinjenim na teritoriji bivše Jugoslavije, a na veliku je štetu građana i Vlade Srbije koji čine sve da do istinskog pomirenja dodje", navodi ta stranka u saopštenju.

Slovačka stranka, takođe, smatra da takva inicijativa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 20 godina posle ratnih dešavanja ne donosi ništa dobro narodima koji žive na ovim prostorima, da sigurno neće ni pomoći žrtvama kojih je evedinetno bilo na svim stranama ratnog sukoba, a nepotrebno podiže tenzije i mržnju.

Pročitajte još

Slovačka stranka je saopšštila da se "ogradila od poteza poslanika Zelene stranke, drugog člana koalicije sa kojom su nastupali na izborima, Gorana Čabradija, koji je potpisao Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju su poslaničke grupe LDP-SDA Sandžaka i LSV-Zelena stranka uputile u skupštinsku proceduru pre nekoliko dana.

Stranka ističe da nije bila upoznata, niti je konsultovana u vezi tog akta, a potez Čabradija, za koga navode da je mandat dobio na osnovu manjinske liste slovačke zajednice u Srbiji, smatra ishitrenim i neodgovornim.

"Umesto da se bavi temama oko kojih smo potpisali koalicioni sporazum, socijalna pravda zelena ekonomija, poljoprivreda, zaštita životne sredine, zaštita potrošačača i drugih, on se bespotrebno bavi visokom politikom i to na način koji ide na štetu svih građana Srbije zarad svojih političkih ciljeva", ističu u Slovačkoj stranci.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.