Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2012, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupštinski odbor o izborima na Kosmetu

BEOGRAD -

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović zakazao je za danas sednicu tog tela na čijem je dnevnom redu rasprava o sprovođenju lokalnih izbora na teritoriji Kosova i Metohije.

Kragović (SRS) je Tanjugu rekao da je na sednicu, na čijem je dnevnom redu jedino sprovođenje lokalnih izbora, raspisanih za 6. maj, na teritoriji Kosova i Metohije, pozvao predsednicu Skupštine Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Slavicu Đukić Dejanović, predsednika Republičke izborne komisije Predraga Grgića i ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanović.

Đukić Dejanović je u utorak raspisala lokalne izbore u opštinama i gradovima u kojima je lokalnoj samoupravi istakao mandat, osim u 17 opština u kojima lokalnim parlamentima nije istekao mandat.

To su Aranđelovac, Bor, Kula, Vrbas, Kovin, Kosjerić, Negotin, Odžaci, Vrnjačka Banja, Knjaževac, Prijepolje, Ruma, na Kosovu i Metohiji neće biti održani izbori u Prištini, Peći, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici i Novom Brdu.

Predsednica parlamenta je navela da će Vlada Srbije u saradnji sa Unmikom preduzeti sve neophodne radnje u vezi sa sprovođenjem izbora na Kosmetu.

"Mi smo u obavezi da poštujemo Rezoluciju 1244 i očekujem da će Vlada Srbije opredeliti državno telo koje će u saradnji sa UNMIK-om razmatrati sve aktivnosti vezane za izbore na Kosovu. Mi imamo obavezu da poštujemo i Ustav Srbije i Rezoluciju 1244", naglasila je Đukić Dejanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.