Skupština sutra o amandmanima na predlog zakona o veštačkoj oplodnji

Izvor: Blic, 24.Apr.2017, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština sutra o amandmanima na predlog zakona o veštačkoj oplodnji

Skupština Srbije nastaviće sutra sednicu raspravom o amandmanima na predloge zakona o veštačkoj oplodnji i transfuzijskoj medicini.

Predloga zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji treba da omogući da veštačka oplodnja bude dostupnija, a predviđa i osnivanje banke reproduktivnih tkiva u Srbiji.

Zakon utvrđuje pravila rada i državnih i privatnih klinika, banaka darovanih reproduktivnih ćelija i embriona, uprave za biomedicine i inspekcijske službe. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Osnovni cilj zakona je da poveća broj i procenat uspešnosti obavljenih postupaka.

Predlog zakona o transfuzijskoj medicini definiše količinu potreba zdravstva Srbije za krvlju prema broju stanovnika, a predviđa i da umesto sadašnjih 47 bolničkih banaka krvi ubuduće postoje četiri centra za prikupljanje obradu, testiranje i distribuciju krvi.

Rasprava o ta dva zakona počela je u petak, 21. aprila kada su poslanici obavili načelnu raspravu.

Sednica će biti nastavljena u 10.00 časova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.