Skupština Srbije nastavila sednicu o medijskim zakonima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2014, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije nastavila sednicu o medijskim zakonima

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu raspravom o amandmanima na zakone o javnom informisanju i medijima, o elektronskim medijima i o javnim medijskim servisima.

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje u četvrtak uveče je odobrio 23 od ukupno 217 predloženih amandmana na tri medijska zakona.

Na Predlog Zakona o medijima i javnom informisanju bilo je podneto 95 mandata, a prihvaćeno je 10 amandmana, od čega pet opozicionih.

Na Predlog Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o elektronskim medijima prihvaćeno je sedam amandmana, a među njima jedan amandman opozicije.

Na Predlog Zakona o javnim medijskim servisima prihvaćeno je šest amandmana, od čega su tri opoziciona.

Ti zakoni predviđaju povlačenje države iz vlasništva do 1. jula 2015. godine, uvođenje projektnog finansiranja, ukidanje televizijske pretplate i od 2016. godine uvođenje takse koja neće prelaziti iznos od 500 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština završila rad, glasanje u subotu

Izvor: Beta, 01.Avg.2014

BEOGRAD, 1. avgusta 2014. (Beta) - Skupština Srbije završila je u petak raspravu o amandmanima na tri medijska zakona - o javnom informisanju i medijima, o elektronskim medijima i o javnim medijskim servisima...Parlamet će o tim zakonima glasati u subotu...Poslanici će se izjasniti i o Predlogu zakona...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.