Siniša Mali gradonačelnik Beograda

Izvor: BKTV News, 24.Apr.2014, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali gradonačelnik Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su večeras Sinišu Malog za novog gradonačelnika Beograda.

Za Malog, koga je kandidovala SNS, glasalo je 79 odbornika od 94 koji su učestvovali u glasanju.
Za njegovog zamenika izabran je Andreja Mladenović iz Demokratske stranke Srbije.
Novoizabrani gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će za gradskog menadžera predložiti Gorana Vesića, koji je obavljao funkciju sekretara Privremenog organa >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Beograda.
Pitanje gradskog menadžera ćemo rešiti već u ponedeljak, ali sa sigurnošću mogu da kažem da će moj predlog biti Goran Vesić”, rekao je Mali.
Novi gradonačelnik Beograda izjavio je večeras da je pred novom vlasti veliki posao, uz poruku da će on biti gradonačelnik svih Beograđana, ne samo onih koji su glasali za listu na kojoj je on bio. Mali je, u prvom obraćanju odbornicima u Skupštini grada, rekao da je poznat kao čovek koji sluša i prihvata savete, kao i da veruje da će novi tim opravdati očekivanja koja su pred njega postavljena.
“Hvala svim odbornicima na ukazanom poverenju, opoziciji na konstruktinoj raspravi”rekao je Mali.
On je rekao da će uvažavati mišljenje i predloge svih odbornika, jer su svi na istom zadatku, navodeći da će njegova vrata uvek biti otovrena, kako bi svi zajedno pomogli da Beograđani žive bolje.
Mali je takođe izjavio da očekuje da će Grad izbeći bankrotstvo.
“Verujem da će grad isplatiti obaveze i izbeći bankrot, ali želim da kažem da situacija nije nimalo naivna”, rekao je Mali novinarima u gradskoj Skupštini.
Dodao je da tim Beograda nastavlja tamo gde je stao, kako bi se obezbedile nove investicije.
“Nastavljamo tamo gde smo stali uz pomoć principa kojih ćemo se držati kako bi smo povećali efikasnost finansijske konsolidacije i sprovodili odgovornu socijalnu politiku,” rekao je Mali.
On je poručio da javni prevoz mora da se plaća, ali da taj sistem mora da bude efikasniji, zbog čega će biti formirana radna grupa.
Njegov zamenenik Andrija Mladenović izjavio je želju da će uskoro svi zajedno videti jedan bolji i lepši Beograd.
Biografija Siniše Malog
Mali je od 18. novembra prošle godine bio na funkciji predsednika Privremenog organa Beograda.
Siniša Mali rođen je 25. avgusta 1972. godine u Beogradu, gde je završio Osnovnu školu i diplomirao na Ekonomskom fakultetu Beogradskog univerziteta.
Kao “Ron Brown” stipendista, Mali je 1999. magistrirao na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu u Misuriju u Sjedinjenim Američkim Državama, na smeru finansija.
Takođe je magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a 2013. odbranio je doktorsku disertaciju na temu “Kreiranje vrednosti kroz proces-restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji” na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.
Mali je 2001. postavljen za pomocnika ministra za privatizaciju u Ministarstvu za privredu i privatizaciju, a krajem te godine prelazi u Agenciju za privatizaciju, gde je bio direktor Centra za tendersku privatizaciju.
Na toj poziciji ostao je do kraja 2003, a početkom 2004. osnovao je svoju kompaniju koja se bavi savetovanjem u oblasti kupovine i prodaje preduzeća, finansijskog restrukturiranja, konsolidacije poslovanja i savetovanja kompanija radi poboljšanja njihovih finansijskih performansi.
Pre preuzimanja položaja pomoćnika ministra za privatizaciju, Mali je radio u Njujorku, u kompaniji Credit Suiše First Boston, a pre toga četiri godine kao rukovodilac u jednoj od četiri najveće konsultatske firme u svetu ”Deloitte &Touće”, dve godine u Pragu, a dve u Beogradu.
Siniša Mali je do izbora na mesto gradonačelnika bio je predsednik Privremenog organa Beograda i savetnik prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića za ekonomska pitanja.
Mali je nosilac zvanja Chartered Financial Analyst I član CFA Instituta, Serbian Busineš Angels Network-a, Fulbright Alumni Ašociation of Serbia i British Serbian Busineš Club-a.
Takođe je nosilac licence portfolio menadžera koju izadaje Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije.
Oženjen je i otac troje dece.
Izvor: b92.net
Tweet
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siniša Mali gradonačelnik Beograda

Izvor: Večernje novosti, 24.Apr.2014

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su večeras Sinišu Malog za novog gradonačelnika Beograda. Za Malog, koga je kandidovala SNS, glasalo je 79 odbornika od 94 koji su učestvovali u glasanju. Za njegovog zamenika izabran je Andreja Mladenović iz Demokratske stranke Srbije. Mali...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.