Šešelj i Kirbi nisu razlog za smenu Filareta

Izvor: Akter, 30.Maj.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj i Kirbi nisu razlog za smenu Filareta

Patrijarh Irinej naveo je da odluka o smeni vladike mileševskog Filareta nema veze sa Ordenom Belog andjela koji je dodelio lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, a ni sa ambasadorom SAD, već da se smenjenom episkopu pripisuju druge krivice.

“Pomenuti postupak (protiv vladike Filareta) nema nikave veze sa ordenom koji je Vama dodeljen. Lično sam pozdravio dodeljivanje ordena Vama. Isto tako nema nikakvog uticaja gospodin američki ambasador, to vam kažem pod punom odgovornošću. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Na žalost vladiki Filaretu se pripisuju druge krivice, čisto kanonsko administrativne prirode”, naveo je patrijarh.

Zahvalivši Šešelju na pismu, patrijarh je lideru radikala zaželeo “dobro zdravlje, mudrosti i snagu u borbi protiv zlih sila ovoga sveta”.

Lider radikala je obraćajući se patrijarhu u pismu naveo da je sa velikom tugom i razočaranjem primio vest o neslozi u SPC i sapoštenje o smenama pojedinih vladika.

Tada je Šešelj izjavio da ga je zaprepastila i iznenadila vest da je Filaret smenjen zato sto mu je dodelio Orden Belog andjela i naveo da je spreman da ga vrati.

Episkop mileševski Filaret smenjen je 23. maja, 19 arhijereja bilo je za tu odluku a 18 protiv. Neki mediji su pisali da je toj odluci, odnosno promeni dan ranije donete odluke da se Filaretu da još jedna šansa da popravi stanje u Eparhiji, doprinela ambasada SAD.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh: Šešelj i ambasador SAD nisu razlog za smenu Filareta

Izvor: Blic, 30.Maj.2015

Patrijarh Irinej naveo je da odluka o smeni vladike mileševskog Filareta nema veze sa Ordenom Belog anđela koji je dodelio lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, a ni sa ambasadorom SAD, već da se smenjenom episkopu pripisuju druge krivice...“Pomenuti postupak (protiv vladike Filareta)...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.