Sergej Lavrov privatno posetio Crnu Goru

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej Lavrov privatno posetio Crnu Goru

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov prethodnih dana privatno je posetio Crnu Goru, objavili su podgorički mediji. Šef ruske diplomatije je u utorak avionom stigao u Tivat, a zatim se uputio na krstarenje jahtom Bokokotorskim zalivom. Prilikom boravka u Crnoj Gori, kako se navodi, Lavrov se nije sreo ni sa jednim zvaničnikom crnogorske vlasti, ali ni sa predstavnicima političkih stranaka, bliskih ruskoj vlasti.

Ipak, prema navodima, država Crna Gora je preduzela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve bezbednosne mere za siguran boravak Lavrova na njenoj teritoriji, u skladu sa značajem gosta.

Crna Gora i Rusija u dužem periodu imaju prilično hladne medjusobne odnose, zbog opredeljenja Crne Gore da postane punopravna članica NATO-a. Zvanična Podgorica je više puta, u različito intoniranim izjavama, dobila upozorenje Moskve, sve do onog da Crna Gora "može zažaliti" zbog takve namere.

Najviši zvaničnici Crne Gore više puta su istakli da članstvo Crne Gore u NATO-u nije usmereno protiv bilo koga, a najmanje protiv Rusije, kao i da Crna Gora ostaje privržena spoljnopolitičkoj strategiji prema kojoj su dobri odnosi sa Moskvom na vrhu liste prioriteta.

Crna Gora i Rusija su medjudržavne odnose uspostavile pre više od tri veka.

U Crnoj Gori postoji nekoliko političkih partija za koje se smatra da su rusofilske, a one održavaju veoma bliske veze sa ruskom zvaničnom vlašću. Predstavnici tih partija su nekoliko puta boravili u Moskvi. Postoje, takodje, u nekim krajevima Crne Gore, na primer, u Vasojevićima, inicijative i organizacije koje rade na održavanju veza sa Rusijom, što podržava i njena ambasada u Podgorici.

Neki podgorički mediji su nedavno objavili da će Rusija povećati novčanu i svaku drugu pomoć rusofilskim partijama i organizacijama u nekim zemljama Balkana, uključujući i Crnu Goru, u nastojanju da u njima uspostavi dominantan politički uticaj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sergej Lavrov privatno posetio Crnu Goru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2016

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov prethodnih dana privatno je posetio Crnu Goru, objavili su podgorički mediji. Šef ruske diplomatije je u utorak avionom stigao u Tivat, a zatim se uputio na krstarenje jahtom Bokokotorskim zalivom. Prilikom boravka u Crnoj Gori, kako se navodi, Lavrov...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Lavrov privatno bio u Boki, uživao na jahti

Izvor: Mondo, 29.Jul.2016

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov boravio je dan i po privatno u Crnoj Gori, gde je iz Porto Montenegra, sa prijateljima krstario Bokokotorskim zalivom na luksuznoj jahti "Anedigmi", a potom je otputovao u Sloveniju...Foto: MONDO - Petar Stojanović Poreski raj - Porto Montenegro, Petar...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.