Selaković: Sada da proradi SRPSKI INAT, koji nas uvek pokretao u teškim okolnostima

Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Sada da proradi SRPSKI INAT, koji nas uvek pokretao u teškim okolnostima

Srbija je do sada u potpunosti realizovala gotovo 80 odsto dospelih aktivnosti iz Akcionog plana za Poglavlje 23, a na još 15 odsto se intezivno radi, poručio je danas ministar pravde Nikola Selaković.

Ministar pravde je pozvao predstavnike institucija da nastave da ispunjavaju obaveze i još intezivnije i vrednije rade, da u njima proradi srpski inat, koji je zemlju uvek pokretao u teškim okolnostima.

- Otvaranje poglavlja se iznova i iznova odlaže bez ijednog razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji bi se mogao vezati za ostvarene ili planirane rezultate u procesu reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije i unapređenja osnovnih prava - istakao je Selaković na predstavljanju izveštaja o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23.

Ministar pravde je rekao da je ponosan zbog svega što su institucije Srbije prethodnih godina uradile na pripremi početka pregovora u okviru Poglavlja 23, ali i da je razočaran činjenicom da ti rezultati nisu od strane EU prepoznati i vrednovani na pravi način.

- Taj rad će biti vrednovan, ako niko drugi vrednovaće ga naši građani - istakao je Selaković.

On kaže da je jasno da je ispunjeno gotovo 95 odsto planiranih aktivnosti, budući da je 80 odsto obaveza ispunjeno, a 15 odsto obaveza se ispunjava.

- U najskorije vreme i te obaveze će biti ispunjene - naglasio je Selaković.

Srbija je, prema njegovim rečima, uradila mnogo više od drugih država u ovoj fazi pregovora.

Podsetio je da je Akcioni plan pripreman na transparentan i otvoren način, uz uvođenje niza mehanizma koji nisu korišćeni u drugim društvima.

Na Akcioni plan su, kako je naglasio, saglasnost dale sve države članice.

- Da podvučem, potvrdile su ga i one države članice koje su blokirale otvaranje Poglavlja 23 - istakao je Selaković i dodao da je Srbija, motivisana time, usvojila Akcioni plan i Pregovaračku poziciju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nastaviti sprovodjenje Akcionog plana za poglavlje 23

Izvor: Beta, 01.Jul.2016

Srbija je ispunila 80 odsto do sada predvidjenih aktivnosti Akcionim planom za poglavlje 23 u pregovorima sa EU i treba da nastavi da sprovodi taj plan zbog svog razvoja, iako EU nije odobrila otvaranje poglavlja 23, rekao je danas ministar pravde Srbije Nikola Selaković.Povodom odluke EU da odloži...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.