Borba protiv sive ekonomije prioritet Vlade

Izvor: RTS, 11.Okt.2016, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba protiv sive ekonomije prioritet Vlade

Vlada Srbije odlučila je da 2017. i 2018. godinu proglasi za godine borbe protiv sive ekonomije u sklopu Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije. Vlada Srbije održala je sednicu na kojoj je razmatrala i stav o postupanju države u slučaju "Trepče" i Sporazuma o telekomunikacijama.
U saopštenju posle sednice Vlade navodi da se da je prošle godine imajući u vidu da je borba protiv sive ekonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Srbiji označena kao jedan od strateških prioriteta Vlade, usvojen Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije sa Akcionim planom za sprovođenje tog programa.

Vlada je donela zaključak i o organizovanju nagradne igre u robi i uslugama u okviru kampanje "Podizanje svesti i građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacija za poštovanje propisa".
Ministarstvo finansija će kao priređivač nagradnu igra organizovati u toku 2016. i 2017. godine.
Na sednici Vlade usvojen je i tekst zajedničke deklaracije Vlade Srbije i Vlade Rusije o saradnji u oblasti modernizacije privreda, piše u saopštenju.
Nakon sednice Vlade održana je konferencija za novinare u Vladi Srbije, na kojoj su prisustvovali premijer Aleksandar Vučić, ministarka lokalne samouprave i državne uprave Ana Brnabić i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.