Sednica SB UN o Srebrenici odložena do 21 čas

Izvor: Blic, 07.Jul.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica SB UN o Srebrenici odložena do 21 čas

Zbog velikog neslaganja članica Saveta bezbednosti UN oko teksta britanskog predloga rezolucije o Srebrenici, sednica je odložena za sat vremena. Nakon zahteva Kine da se glasanjeodloži dok se ne dođe do konsenzusa svih članica, sednica je pomerena i biće održana u 21 čas.

Bilo je planirano da sednica počne u 10 sati po lokalnom, odnosno 16 sati  po srednjeevropskom vremenu.

Sednica je posvećena Bosni i Hercegovini, a na njoj bi trebalo da bude razmotren nacrt >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << britanske rezolucije o Srebrenici, čiju je šestu verziju Britanija sinoć podnela Savetu bezbednosti.

Tekst britanske rezolucije je apsolutno neprihvatljiv za Srbiju.

Premijer Aleksandar Vučić ocenio je nedavno da dokument nije u cilju pomirenja već da je naprotiv produbio podele i probudio teške emocije u regionu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sednica SB UN o rezoluciji odložena za 21 sat

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2015

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj treba da bude razmotrena rezolucija Velike Britanije o Srebrenici, odložena je za 21 sat po srednjoevropskom vremenu, saopštio je predsedavajući SB UN, ambasador Novog Zelanda Džerar van Bohemen...Prethodno je Kina, stalna članica Saveta bezbednosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.