Sećate li se ove face?

Izvor: BKTV News, 23.Jan.2012, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se ove face?

Demonstracijama pokreta 'Samoopredjeljenje', nedaleko od Merdara, juče je prisustvova i bivši šef verifikacione misije OEBS-a Vilijam Voker.
Voker je u izjavi za TV stanicu 'Koha vižn' rekao da je došao da proveri informacije i lično se uveri da li policija prekomerno upotrebljava silu protiv demonstranata, istakavši da su protesti potpuno legitimni.
Voker je bio šef Misije OEBS-a na Kosovu 1999. godine. On je za zločin >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u selu Račak optužio srpske snage bezbjednosti.
A pre samo nekoliko dana, nemački policajac Henning Hensch iz Lütjenburg-a, koji je bio i snimatelj navodnog masakra Srba nad Albancima u Rugovu, izneo je za radio-televiziju Severne Nemačke podatak da je „masakr” u Rugovu, koji je poslužio kao povod za bombardovnje Srbije odnosno tada još Jugoslavije, bila manipulacija.
U intevjuu (http://bktvnews.com/ekskluzivno-nemacki-policajac-posle-13-godina-objasnio-kako-su-njegove-fotografije-zloupotrebljene-protiv-srbije/) koji je bktvnews prvi objavio u Srbiji, on je optužio Rudolfa Scharpinga, bivšeg ministra odbrane Nemačke, da je iskoristio slike iz Rugova: kao dokaz za srpski masakr nad nedužnim kosovskim Albancima.
Nemački fotograf koji je na licu mesta fotografisao poginule OVK vojnike izjavio je da su oni nemačkoj javnosti predstavljeni kao masakrirane žrtve civila od strane Srba.
Iz njegove foto-dokumentacije proističe jasno, što je on i potvrdio, da se nije radilo o civilnim žrtvama, već da se radilo o poginulim u borbama, a nikako u masakru poginulih žrtava.
Ovaj fotograf je javno optužio bivšeg ministra Šarpinga da je manipulisano istinom kako bi se okrivili Srbi.
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.