Sat i rukopis pesme Al Kaponea prodati za više od 100.000 dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2017, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sat i rukopis pesme Al Kaponea prodati za više od 100.000 dolara

Na aukciji "gangstera, advokata i čuvara zakona" koja je održana u Bostonu za više od 100.000 dolara prodati su artefakti povezani s jednim od najpoznatijih gangstera nacije.

Dijamantni džepni sat proizveden u Čikagu dvadesetih godina prošlog veka koji je pripadao Al Kaponeu prodat je za 84.375 dolara, dok je rukopis muzičke kompozicije koju je napisao u Alkatrazu tridesetih godina prošlog veka prodat za 18.750 dolara.

Identitet osobe koja je kupila sat nije poznat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a potpredsednik aukcijske kuće Bobi Livingston rekao je da je reč o kolekcionaru zanimljivih američkih artefakta.

Livingston je rekao za Associated Press kako nije iznenađen što je kompozicija prodata jer iako je Al Kapone poznat po organizovanom kriminalu, njegov muzički talenat "odjekuje u američkoj mašti".

"Njegova muzika daje uvid u to ko je on bio. Humanizira ga i pokazuje da je bio kreativan. Ti ljudi su bili talentovani, ali nažalost su svoj talent koristili za kriminalne poslove", rekao je on.

Na aukciji je prodat i nalog za hapšenje zloglasnog para Boni i Klajda te pismo koje je Boni Parker napisao Klajdu Barou neposredno pre njegove smrti. Pismo je prodato za 16.250 dolara, a nalozi za hapšenje za 8.125 dolara.

Na aukciji je učestvovalo 30 ponuđivača, a prisustvovali su i Klajdovi rođaci Badi Barou, Boni Parker i Rea Li Linder.

"Pitao sam Badija šta bi Klajd mislio o aukciji, a on je rekao da veruje da bi mu rekao 'zaradi što više možeš'", rekao je Livingston.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.