Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2012, 04:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušanje Nikolića po prijavi radikala

BEOGRAD -

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je juče da će se odazvati pozivu suda na saslušanje po krivičnoj prijavi koju je protiv njega podnelo nekoliko članova Srpske radikalne stranke za krivično delo izazivanja panike i nereda.

SRS je saopštila da će danas istražni sudija Prvog osnovnog suda saslušati Nikolića u svojstvu okrivljenog po krivičnoj prijavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su podneli Nemanja Šarović, Vjerica Radeta i Elena Božić Talijan zbog informacije koju je Nikolić dao medijima u julu 2010. godine "da je Vojislav Šešelj iz Haškog tribunala pokušao da naruči ubistvo jednog čoveka".

"Stigao je politički proces u kome me nekoliko radikala optužuje da sam izazvao paniku i nered time što sam preneo informaciju koju mi je javio lično predsednik Srbije da se protiv mene sprema atentat", rekao je Nikolić Tanjugu i dodao da smatra da je to trebalo da bude odbačeno kao što je tužilaštvo i uradilo.

"Međutim sud je instrumentalizovan", rekao je Nikolić i dodao da ga sud zove kao okrivljenog da ispriča "ono što piše u novinama".

"Ja ću se odazvati zato što želim da ovu državu poštuju i oni koji ne budu na vlasti kada mi pobedimo, ali je zaista više neprihvatljivo da se motam po sudovima", rekao je Nikolić i podsetio da će pri kraju februara imati i 14 suđenja u jednom danu.

"Jednostavno već to postaje degutantno, ali valjda će građani Srbije shvatiti o čemu se radi", rekao je Nikolić.

Radikali su u saopštenju najavili i da će danas ispred Palate pravde održati tim povodom i konferenciju za novinare.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.