Sanja Domazet dobitnica nagrade Moma Dimić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2016, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanja Domazet dobitnica nagrade "Moma Dimić"

Sanja Domazet je četvrta dobitnica književne nagrade "Moma Dimić", za knjigu "Gradovi Sanje Domazet", saopštio je Žiri kome je predsedavala Slađana Jaćimović.

Odluka Žirija je bila jednoglasna, a knjiga je objavljena u izdanju "Službenog glasnika".

Članovi Žirija su bili: Živka Maričić, Jasmina Ninkov, Predrag Petrović i Petar Pijanović .

Nagrada koju su ustanovili Biblioteka grada Beograda i Gradska opština Sopot dodeljuje se za prozno delo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje na umetnički relevantan način ostvaruje veze sa drugim kulturama,

U najužem izboru bile su i knjige Marija Liguorija ("Prva ljubav", Laguna, 2014) i Nikole Malovića ("Jedro nade", Laguna, 2014).

U obrazloženju Žirija se navodi da se knjiga "Gradovi Sanje Domazet" čita kao, kako je navedeno, izuzetna putopisno-poetska proza, u kojoj se susret sa stranim kulturama i njenim metropolama uobličava kroz ukrštanje intimnog doživljaja putopisca i široke renesansne erudicije.

Svečano uručenje nagrade zakazano je za utorak, 12. jula, u 17 sati u porti nemenikućke crkve, u okviru manifestacije Dani "Milovana Vidakovića".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.