Samardžić: Vlada je Tačiju izručila Srbe

Izvor: S media, 08.Jun.2012, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Vlada je Tačiju izručila Srbe

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić optužio je šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića da "obmanjuje javnost", a Vladu Srbije da je kosovske Srbe "izručila vlasti Hašima Tačija i pustila ih niz vodu".

"Danas se jasno vidi da su razgovori oko severa Kosova i položaja Srba na Kosovu bili najobičnije obmanjivanje srpske javnosti. Ovo je čas istine, a nažalost otkriće se i da su i ostalim tačkama tog sporazuma Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na Kosovu i Metohiji jednostavno izručeni vlasti Hašima Tačija i pušteni niz vodu od strane Vlade Srbije", rekao je Samardžić agenciji Beta.

Stefanović: Sporazum se ne odnosi na sever Kosova

Strah od čvršćeg stava predsednika Nikolića

Tači: Kosovo teško u UN zbog protivljenja Rusije i Kine

Stefanović je ranije danas rekao agenciji Beta da ne postoji pisani trag o tome da se sporazum o slobodi kretanja ne odnosi na sever Kosova, ali da je beogradski tim jasno istakao da zbog specifičnosti severa Kosova relevantni paragraf tamo ne može biti primenjen.

"Stefanović je danas još jednom pokušao da obmane javnost Srbije, prvi put time što je rekao da je za Srbe na severu Kosova dogovorena garancija u vezi sa registarskim tablicama, a danas da oni zapravo nisu imali nikakvo pisano uverenje Roberta Kupera ili evropske strane", rekao je Samardžić.

(Beta)

FOTO:Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Vlada izručila Srbe Tačiju

Izvor: B92, 08.Jun.2012

Beograd -- Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić optužio je Vladu Srbije da je kosovske Srbe "izručila vlasti Hašima Tačija i pustila ih niz vodu"..."Danas se jasno vidi da su razgovori oko severa Kosova i položaja Srba na Kosovu bili najobičnije obmanjivanje srpske javnosti. Ovo je čas istine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.