Popova: Poštovanje prava bugarske manjine uslov za EU

Izvor: Blic, 17.Apr.2012, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popova: Poštovanje prava bugarske manjine uslov za EU

Srbija neće postati članica Evropske unije dok ne reši pitanje bugarske nacionalne manjine,izjavila je u Bosilegradu potpredsednica Bugarske Margarita Popova,prenose danas bugarski mediji.

Kako prenosi portal Balkans (www.balkans.com), pozivajući se na izveštaj Bugarskog nacionalnog radija, Popova je za Uksrs posetila Bosilegrad i sastala se s predstavnicima bugarske manjine u Bugarskom kulturno-informativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centru u tom gradu u jugoistočnoj Srbiji.

"Srbija će postati članica EU, ali to se ne može desiti ako vaša pitanja ovde ne budu rešena", rekla je Popova, nagovestivši, kako navode mediji, da će Sofija upotrebiti pravo veta kako bi obezbedila poštovanje prava bugarske zajednice u Srbiji.

Ona je takođe obećala da će pomoći da se ubrza procedura za dobijanje bugarskog državljnastva za Bugare u Srbiji, kao i da će pomoći onima koji žele da studiraju na univerzitetima u Bugarskoj.

Popova je posetila Bosilegrad povodom otvaranja 19. Međunarodnog

dečijeg festivala u tom gradu.

Od kako je u januaru ove godine preuzela dužnost potpredsednice, Popova je više puta govorila o potrebi razvijanja nove politike prema Bugarima koji žive u inostranstvu, uključujući bugarske zajednice u Srbiji, Makedoniji, Moldaviji i Ukrajini, navodi bugarski radio.

Povezane vesti: Tri zemlje EU predlažu strategiju za Balkan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska manjina - novi uslov za EU

Izvor: B92, 17.Apr.2012

Sofija -- Srbija neće postati članica EU dok ne reši pitanje bugarske nacionalne manjine, izjavila je u Bosilegradu potpredsednica Bugarske Margarita Popova...Kako prenosi portal Balkans, pozivajući se na izveštaj Bugarskog nacionalnog radija, Popova je za Uskrs posetila Bosilegrad i sastala se...

Nastavak na B92...

Poštovanje prava bugarske manjine uslov za EU

Izvor: Beta, 17.Apr.2012

SOFIJA, 17. aprila 2012. (Beta) - Srbija neće postati članica Evropske unije dok ne reši pitanje bugarske nacionalne manjine, izjavila je u Bosilegradu potpredsednica Bugarske Margarita Popova, prenose u utora.

Nastavak na Beta...

Manjine u Srbiji: posle Rumunije - Bugarska

Izvor: Deutsche Welle, 17.Apr.2012

Srbija neće postati članica Evropske unije dok ne reši pitanje bugarske nacionalne manjine, izjavila je u Bosilegradu potpredsednica Bugarske Margarita Popova, a prenose bugarski mediji.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.