SVEČANI DOČEK I SVETSKI VRH Vučić na večeri kod Kineskog predsednika, Putin sedi sam za stolom (FOTO)

Izvor: Blic, 14.Maj.2017, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEČANI DOČEK I SVETSKI VRH Vučić na večeri kod Kineskog predsednika, Putin sedi sam za stolom (FOTO)

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping priredio je u Velikom Domu naroda u Pekingu večeru dobrodošlice gostima i učesnicima Foruma "Pojas i put za međunarodnu saradnju", kojoj uz brojne svetske lidere prisustvuje i premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na večeru je među prvima stigao predsednik Rusije, Vladimir Putin, koji je za stolom neko vreme sedeo sam, dok ostale zvanice nisu ušle u svečanu dvoranu.

Kako saznajemo muzičari su na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << početku večere svirali pesmu "Tamo daleko".

Svečana večera se održava u veličanstvenom zdanju na jezeru u Kini.

Inače, premijer Vučić, drugog dana posete Kini prisustvovao je otvaranju Foruma i imao razgovore sa velikim brojem državnika među kojima i sa Si Đinpingom, predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom...

Vucić je takođe imao i niz sastanaka sa predstavnicima velikih kineskih kompanija zainteresovanih za investiranje i ekonomsku saradnju sa Srbijom, a prisustvovao je i potpisivanju više sporazuma među kojima i Memorandumi sa CRBC o izgradnji dela Koridora 11 i "Fruškogorskog koridora".

"Blic" eksluzivno objavljuje ko je još na svečanoj večeri u Kini.

Putin u Pekingu pokazao šta ume i na klaviru

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je u Pekingu, uoči početka bilateralnih razgovora s predsednikom Kine Si Đinpingom, odsvirao na klaviru par ruskih melodija, preneli su ruski mediji.

Dok je, u kineskoj državnoj rezidenciji, čekao predsednika Kine, Putin je iskoristio priliku da odsvira delove iz pesama o Moskvi i Sankt Peterburgu iz sovjetskog perioda, prenosi Rojters pozivajući se na Tas s i rusku državnu televiziju.

Putin je ranije danas u Pekingu govorio na samitu o kineskom novom "Putu svile".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić na večeri koju je priredio kineski predsednik

Izvor: BKTV News, 14.Maj.2017

Predsednik Narodne Republike Kine Si Ðinping priredio je u Velikom Domu naroda u Pekingu večeru dobrodošlice gostima i učesnicima Foruma "Pojas i put za međunarodnu saradnju" a kojoj prisustvuje i premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić...Premijer Vučić, drugog dana posete Kini...

Nastavak na BKTV News...

Vučić na večeri u Pekingu, orilo se "Tamo daleko" VIDEO

Izvor: B92, 14.Maj.2017

Peking -- Predsednik Kine Si Đinping priredio je u Velikom Domu naroda u Pekingu večeru dobrodošlice gostima i učesnicima Foruma "Pojas i put za međunarodnu saradnju"..Večeri prisustvuje i premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić...Na gala večeri kineski orkestar je, izmedu ostalog,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.