SRPSKA LIGA: Politička platforma Treće Srbije za državotvorne, stručne i patriotske snage

Izvor: Kurir, 31.Jul.2015, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA LIGA: Politička platforma Treće Srbije za državotvorne, stručne i patriotske snage

Danas je javnosti predstavljena politička platforma Srpska liga, čiji je cilj okupljanje patriotskih snaga u Srbiji

Aleksandar Đurđev jedan od autora platforme ističe sledeće: "Srpska liga je politička platforma Treće Srbije koja okuplja državotvorne, stručne i patriotske snage u Srbiji.  Predugo su patriotske snage u Srbiji omeđene razlikama i raznoraznim podelama, vreme je da se to promeni. Vreme je za sabornost, vreme je za Akciju"!

U platformi Srpske lige >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se navodi da je njen cilj borba za legitimne državne i nacionalne interese koji su u potpunoj saglasnosti sa vrednostima i načelima međunarodnog prava.

Prioritet je iskorenjivanje populističke kulture, odnosno nevaspitanja i moralne iskvarenosti, a zarad razvijanja najdubljeg socijalnog osećaja nacionalne odgovornosti za uspostavljanje boljih osnova za razvoj društva.

Iz Srpske lige napominju da se zalažu da posle narednih izbora u Skupštini i Vladi rade patriote koje će sa reči i obećanja preći na dela i rezultate.

Naglasak u platformi Srpske lige stavljen je na bezbednost, gde se ističe da je bezbednost građana apsolutni prioritet.

Poziva se na vraćanje obaveze služenja vojnog roka, a kao najozbiljnu pretnju po državu, u Srpskoj ligi vide stvaranje Velike Albanije, i napominju da se nad ovom pretnjom ne smeju zatvarati oči ni zabijati glava u pesak. U Srpskoj ligi pozivaju da se kao narod pripremimo, kako bismo u slučaju potrebe bili u stanju da adekvatno reagujemo i zaštitimo državu i nacionalni interes.

Pravac ekonomskog razvoja zemlje treba usmeriti ka obezbeđivanju stabilnosti i prosperiteta Srbije, uspostavljanju snažne srpske privrede, njene postojane konkurentnosti i uravnoteženih ekonomskih odnosa sa zapadnim i istočnim zemljama. Naš zadatak je da napravimo pravi privredni ambijent, što znači da je srpski privrednik uvek u prednosti u odnosu na stranog, kaže se u platformi Srpske lige.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.