SPS: Proslava Oluje koketiranje sa zločinom

Izvor: Blic, 05.Avg.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Proslava "Oluje" koketiranje sa zločinom

Socijalistička partija Srbije poručila je danas da je proslava vojno-policijske akcije "Oluja" u Hrvatskoj "koketiranje sa zločinom".

Socijalisti ističu da je 5. avgust najtužniji datum u novijoj istoriji Srbije, jer je na taj dan izvršeno najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata.

SPS u saopštenju navodi da se nada da će Hrvatska, kao i svi ostali narodi bivše Jugoslavije, što je Srbija već učinila, smoći snage i hrabrosti da se suoči sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svojim zločinima zarad mira, budućnosti i prosperiteta koji su svi narodi Balkana zaslužili.

Socijalisti podsećaju da je u toj akciji bilo 2.500 ubijenih i nestalih, 250.000 prognanih, da je uništeno 25.000 njihovih kuća i 13.000 privrednih objekata, crkava i muzeja, uz napomenu da je to rezultat najsramnijeg dela hrvatske politike koja je tim činom završila ono što je započela u Drugom svetskom ratu - trećinu Srba pokrstiti, trećinu ubiti i trećinu proterati.

"I zato je proslava vojno-policijske akcije koketiranje sa zločinom", navode socijalisti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.