SPS: Pregovori sa DS idu teško, ali još nisu prekinuti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2012, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Pregovori sa DS idu teško, ali još nisu prekinuti

BEOGRAD -

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović rekla je u utorak da pregovori o formiranju nove vlade sa Demokratskom strankom (DS) idu "jako teško", ali da odluku o njihovom prekidu treba da donesu organi stranke.

"Mi imamo zvaničan stav da pokušamo sa DS, ako se to ne desi, onda ćemo razgovarati sa drugim strankama, ali odluku o tome moraju da donesu organi stranke", rekla je Đukić Dejanović za agenciju Beta i dodala da ne zna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kad će biti sednica Predsedništva stranke.

Upitana šta je prepreka za formiranje nove vlade Srbije sa demokratama, Đukić Dejanović je rekla da to pitanje treba postaviti "onima koji vode razgovore", ističući da ne učestvuje u njima.

Potpredsednica SPS je kazala da Srpska napredna stranka (SNS) socijalistima nudi razgovore o formiranju vlade, ali da nema informacije "da li i Dačiću nude premijersko mesto", kao što je danas rekao lider jedinstvene Srbije Dragan Marković.

"Sa DS jako teško ide saradnja, ali mi imamo zvaničan stav da pokušamo sa DS, a ako se to ne desi, onda ćemo razgovarati sa drugim strankama. Ali, pre definitivnog donošenja odluke, o tome se moraju izjasniti organi stranke", kazala je Đukić Dejanović.

Ona je navela i da današnje saopštenje Liberalno demokratske stranke da više ne žele da učestvuju u formiraju vlade, znači da "više nemamo parlamentarnu većinu" sa demokratama.

DS je večeras zatražila od socijalista da saopšte šta je prepreka za formiranje vlade i da li još važi koalicioni dogovor postignut 8. maja, dva dana nakon parlamentarnih izbora.

LDP je ranije saopštio da nije moguće da se formira vlada sa socijalistima jer nije spreman da pravi kompromise oko ključnih pitanja u državi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukić Dejanović: Pregovori sa DS idu teško, ali još nisu prekinuti

Izvor: Blic, 26.Jun.2012

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da pregovori o formiranju nove vlade sa Demokratskom strankom (DS) idu "jako teško", ali da odluku o njihovom prekidu treba da donesu organi stranke..."Mi imamo zvaničan stav da pokušamo sa DS, ako se to...

Nastavak na Blic...

SPS:Pregovori sa DS teški, ali nisu prekinuti

Izvor: Mondo, 26.Jun.2012

Potpredsednica socijalista Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da pregovori "idu jako teško", ali da odluku o njihovom prekidu treba da donesu organi stranke.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.