SPS: Hadži Antić je pobegao 5. oktobra iz zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Hadži Antić je pobegao 5. oktobra iz zemlje

Socijalistička partija Srbije saopštila je večeras, povodom napada nekadašnjeg direktora "Politike" Dragana Hadži Antića, zvanog Struja, da on nikad nije bio član SPS, ali "da mu to nije smetalo da kao voajer želi da utiče na SPS preko porodice Milošević".

"On nije kvalifikovan da daje ocene o situaciji posle 5. oktobra, jer je pobegao iz zemlje, bez znanja porodice Milošević, pa čak bez znanja i njegove komšinice Marije, sa kojom je bio veče pre svoga bega", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u saopštenju.

Dok su se socijalisti borili za život i opstanak partije, kako se dodaje, "Hadži Antić je bio daleko od terora DOS-a, uz mohito i sabljarke.

I kad se vratio, navode iz SPS, "dolazio je u Partiju po pare za odbranu Miloševića, koje je SPS obezbeđivao, kao i za pare za svoje knjige o Miloševiću".

"Ono sto je najvažnije, sve pogrešne odluke Milošević je doneo pod uticajem te neformalne grupe moćnika, a ne na osnovu odluke partije, kao što je poništavanje lokalnih izbora 1996. Godine i prevremeni predsednički izbori 2000.", dodaju iz SPS.

"Nije SPS imao veze sa Ćuruvijom, niti sa poništavanjem lokalnih izbora 1996. godine. Hadži Antić Struja besomučno laže kada tvrdi da je Partija stajala iza poništavanja izbora. Svi u SPS-u znaju da je to bila odluka koju je Miloševiću nametnula ta neformalna grupa moćnika. Socijalistička partija Srbije je sve preživela i izdržala, a gde je Hadži Antićeva klika, gde su oni koji su iskoristili i zloupotrebili Miloševića", navode iz SPS.

"Vaše vreme je srećom prošlo", poručuju iz SPS-a Hadži Antiću.

Nekadašnji direktor i urednik dnevnog lista "Politika" Dragan Hadži Antić je za "Nedeljnik", govoreći o navodnoj rehabilitaciji Slobodana Miloševića, rekao da je reč o budalaštinama i da to bivši lider SPS-a danas koristi u političke svrhe.

"O sadašnjem rukovodstvu SPS-a sa Ivicom Dačićem na čelu mislim sve najgore. Milošević i ja smo ga otpisali još u Hagu. Milošević je tada za njega meni rekao da je ratluk. Dačić je doživljavan kao izdajnik. Moj prijatelj Fidel Kastro je rekao, kada je njegov brat Raul potpisao sa Obamom sporazum: 'To je lepo, ali ja ništa ne verujem Amerikancima'. Tako da ja ne verujem ovima iz SPS-a, posebno ne njihovom lideru", rekao je Hadži Antić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.