Izvor: B92, 06.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Nerealno pomirenje sa SPS-om

Beograd -- Nije realno očekivati da SPO potpiše Deklaraciju o političkom pomirenju sa socijalistima, kažu u toj stranci.

"SPO je spreman da stavi tačku na prošlost, ali nismo spremni ni da oprostimo, ni da zaboravimo", kazao je potpredsednik Srpskog pokreta obnove Srđan Srećković za agenciju Beta.

"Nije realno očekivati od nas da potpisujemo ovakve deklaracije, suviše su velike žrtve koje smo podneli u borbi za demokratsku Srbiju", rekao je Srećković, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je jedini ministar SPO-a u Vladi Srbije.

Prema njegovim rečima, sastav Vlade Srbije, u kojoj je i SPS, izraz je političke realnosti i najbolje moguće rešenje posle izbora 11. maja, jer je alternativa bila antievropska i u svakom smislu retrogradna vlada Srpske radikalne stranke i narodnjačke koalicije.

"Verujući DS-u kao stožeru proevropskih snaga, SPO je, i pored teških moralnih dilema, stavio interes države ispred stranačkog interesa i ušao u vladu čiji je programski prioritet ulazak u Evropsku uniju, uz očuvanje našeg identiteta, a to je suština našeg programa od kada je stranka osnovana", naveo je potpredsednik SPO.

Srećković je kazao da je njegov zadatak da se u Vladi Srbije zalaže za što veći politički uticaj Srpskog pokreta obnove, a to znači beskompromisnu politiku evropskih integracija, uz očuvanje nacionalnih interesa.

"Specifičnost naše politike odnosi se i na naše zalaganje za suštinsku decentralizaciju, regionalizaciju i ravnomerni ekonomski razvoj zasnovan na principima liberalne tržišne ekonomije", kazao je on.

"Svi koji žele da budu na ovom putu imaće u SPO-u iskrenog partnera i saveznika", naveo je Srećković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.