SNS traži anketni odbor o mafijaškim radnjama DS

Izvor: Kurir, 05.Okt.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS traži anketni odbor o mafijaškim radnjama DS

SNS će predložiti i u skupštinsku proceduru uputiti zahtev za formiranje anketnog odbora koji će se baviti svim kriminalno mafijaškim radnjama tog svetog kumovskog trijumvirata Bojan Pajtić-Dragan Šutanovac-Borislav Stefanović.

BEOGRAD– - Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić najavio je danas da će ta stranka u skupštinsku proceduru uputiti zahtev za formiranje anketnog odbora koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << će se baviti svim “kriminalno-mafijaškim radnjama” funkcionera DS.

“SNS će predložiti i u skupštinsku proceduru uputiti zahtev za formiranje anketnog odbora koji će se baviti svim kriminalno mafijaškim radnjama tog svetog kumovskog trijumvirata Bojan Pajtić-Dragan Šutanovac-Borislav Stefanović”, rekao je Babić na konferenciji za novinare u parlamentu, nakon što su demokrate najavile podnošenje zahteva za formiranje anketnog odbora o prisluškivanju Pajtića.

Srpska javnost, kako je rekao, zaslužuje da, između ostalog, zna i pozadinu zašto nije procesuirana krivična prijava protiv Šutanovca za pad aviona “Lasta”, odnosno zašto je dozvolio da se nulta serija tog aviona koristi i bude u upotrebi, što je za svoj produkt imalo ljudsku žrtvu. Građani, prema njegovim rečima, imaju pravo i moraju da znaju o svim mafijaško-kriminalnim radnjama u okviru Fonda za kapitalna ulaganja, prilikom rekonstrukcije dvorca u Novom Bečeju za potrebe dece ometene u razvoju, u pokrajinskom Sekretarijatu za nauku i tehnološki razvoj, Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za razvoj... “Mislim da taj odbor očekuje krupan, obiman i veliki posao.

Pozivam i nadležne državne organe da rade svoj posao, jer građani moraju i očekuju da znaju ko ih je osiromašio, za koji iznos, te kako će da im bude vraćen taj novac”, rekao je Babić.

Zahtev DS za formiranje anketnog odbora o prisluškivanju Pajtića, Babić je ocenio kao još jedan pokušaj demokrata da dobiju, kako je rekao, poligon za destabilizaciju društva. “U danima koji su iza nas su pokazali da je ovo korišćenje laži u političke svrhe, pokušaj destabilizacije. Nisu uspeli pa im sada treba novi poligon. Skupština će se izjasniti o ovome”, rekao je Babić. Šef poslanika SNS je pozvao nadležne državne organe da te i sve druge slučajeve istraže od početka do kraja, dodajući da je posao poslanika da im u tome pomognu.

Autor: Tanjug,Foto: Marina Lopičić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.