Izvor: Danas, 31.Mar.2015, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS o radu vlade 17. aprila

ľ Srpska napredna stranka zakazala je juče sednicu Glavnog odbora stranke za 17. april, kada će biti razmatrana aktuelna politička situacija, ali i godinu dana rada Vlade Srbije i ostalih izvršnih organa vlasti. Kako je juče posle jednoiposatne sednice Predsedništva rekao predsednik SNS Aleksandar Vučić, sednica GO zakazana je äu svetlu ekonomskih reformi i političkih pritisaka koji se pojačavaju na >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Srbiju i dolaze iz Haškog tribunalaô.

 Govoreći o privrednoj situaciji, Vučić je istakao da je u prva tri meseca zabeležen deficit za 30 milijardi dinara manji od planiranog i da ako se taj trend nastavi Vlada će moći da pregovara sa MMF o povećanju penzija i plata u javnom sektoru. äOve godine očekujemo pozitivan rast BDP-a uprkos prognozama da će biti negativan. Ako ovim tempom nastavimo, do kraja godine možemo da spustimo fiskalni deficit ispod četiri odsto što bi Srbiju uvelo u red najrazvijenijih zemalja Evropeô, naglasio je lider naprednjaka i premijer Srbije dodajući da će änarod to moći da oseti već za šest meseciô.

      Kada je reč o odluci iz Haga da se Vojislav Šešelj isporuči tribunalu, Vučić je rekao da je äiznenađenô i da to nije očekivao. äSamo je Aleksandar Vulin pogodio da je cilj samo jedan ľ rušenje vlade i njenog rejtinga i SNS. Kako je pogodio, ne znamô, istakao je predsednik SNS. O reakciji države na taj zahtev, on je naveo da ne može da se izjašnjava dok ne dobije papire, jer su predstavnici vlasti u Srbiji za to saznali sa sajta Tribunala. äČekamo da vidimo prvo kakvo je zdravstveno stanje gospodina Šešelja, juče su stigli prvi podaci. Ako mislite da će neko nekog na prepad da hapsi, to se neće desitiô, naglasio je Vučić.

      Vučićevo obraćanje direktno je prenošeno na TV Pink.

Ne odgovaram, jer smo snažni

      Komentarišući izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da su neshvatljive izjave srpskih zvaničnika da odluke Haga imaju cilj da destabilizuju Srbiju i region, Vučić je juče rekao da ne voli da odgovara nikome iz regiona i to äne zato što smo slabi, već zato što smo snažniô.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.