SNS: Vlada srozala ekonomski standard građana

Izvor: Glas javnosti, 29.Jan.2012, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Vlada srozala ekonomski standard građana

BEOGRAD - Srpska napredna stranka je danas kritikovala Vladu Srbije da je u protekle četiri godine "srozala" životni standard građana za 60 odsto, kao i da je svojim radom potpuno "ekonomski obespravila" građane.

Na konferenciji za novinare ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu, funkcioner SNS-a Marko Đurić je, okružen nekolicinom pristalica naprednjaka, rekao da će ta stranka kada dođe na vlast insistirati da svi odgovorni budu kažnjeni "za sve ružno što se dogodilo" >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u proteklom periodu.

Ukazujući na tešku ekonomsku situaciju u Srbiji, on je rekao da samo 17 odsto radnika radi u industriji, kao i da se iz godine u godinu povećava suma novca koju Srbija mora da vrati na osnovu dospelih dugovanja.

"Srbija je u prošloj godini morala da isplati 635 miliona evra, a ove godine će morati više od milijardu evra", upozorio je Đurić i ukazao da će u narednih pet godina ta suma još više rasti.

Kako je naveo, SNS će kada dođe na vlast ojačati državne institucije koje su sada, prema njegovim rečima, izgubile na značaju krivicom vladajuće koalicije. "Prava adresa odlučivanja jeste institucija na Andrićevom vencu", rekao je Đurić, član Glavnog odbora SNS-a, aludirajući na Predsedništvo Srbije i odnose predsednika države Borisa Tadića s Vladom Srbije.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.