SNS: Podsticaćemo razvoj krajeva u kojima žive Srbi

Izvor: Kurir, 14.Apr.2012, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Podsticaćemo razvoj krajeva u kojima žive Srbi

Naprednjaci ističu da će voditi računa o ekonomskoj razmeni sa krajevima u kojima živi srpsko stanovništvo

SMOKOVIĆ - Srpska napredna stranka će, ukoliko pobedi na izborima 6. maja, podsticati ekonomski razvoj krajeva izvan Srbije u kojima žive Srbi i nastojati da se poveća izvoz srpskih proizvoda u Hrvatsku i tako smanji spoljnotrgovinski deficit sa tom zemljom, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je danas iz te stranke.

Kako je navedeno u saopštenju, delegacija SNS, koju predvodi zamenik predsednika Aleksandar Vučić, posetila je više srpskih mesta u Hrvatskoj tokom prazničnih dana, odnela humanitarnu pomoć i razgovarala sa Srbima na koji način Srbija može ekonomski da im pomogne.

Naprednjaci ističu da će, ukoliko budu na vlasti posle izbora, voditi računa o ekonomskoj razmeni sa krajevima u kojima živi srpsko stanovništvo.

Delegacija SNS posetila je Smoković i uručila humanitarnu pomoć za izgradnju srpske pravoslavne crkve u tom mestu na temeljima stare, koja je spaljena tokom akcije "Oluja", a koja je jedna od najzapadnijih srpskih crkava u Hrvatskoj, navedeno je u saopštenju.

Delegacija naprednjaka posetila je i manastir Krku, gde su se sreli sa vladikom dalmatinskim Fotijem, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.