SMEDEREVAC –ŠPORET NA DEMOKRATIJU

Izvor: TvojPortal.com, 05.Apr.2012, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMEDEREVAC –ŠPORET NA DEMOKRATIJU

KAKO SE KALIO SRPSKI BAŠ ČELIK Ili: SMEDEREVAC – ŠPORET NA DEMOKRATIJU
Biračima od ranije poznat ,ničim izazvani  grejač izbornog  im  tela , a i duša,  Boris Tadić, rukovalac centralnog političkog grejanja na gasovita, tečna , a osobito čvrsta goriva , danas je konačno prelomio:obsuživaće šporet „smederevac“ isključivo čvstim gorivom -demokratijom.



Smederevo - prestonica srpskog čelika ( U.S.Steel Serbia ) i postojbina >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << šporeta na demokratiju “smederevca “
Ovu istorijsku odluku samoostavljeni predsednik Srbije doneo je na izmaku grejne sezone i to u Smederevu, prestonici srpkog čelika (U.S.Steel Serbia)  i postojbini šporeta na demokratiju ,“smederevca “, sa crnim dimom, srpskim nacionalnim pismom najpozantijeg  industrijskog brenda kod nas, a i kod vas,, simbola  uspeha u primeni  visoke nano tehnologije , koja je osvojila , a možda i potresla svet, samo što svet o tome , kao i obično , poslednji sazanaje.
Kompletan agitprop samoostavljenog predsednika u punom mobilnm stanju
 Ali, tu je u stanju poptune mobilnosti  komplentan agitrop sada već samoostavljenog predsednika Srbije Borisa Tadića, koji će odsad  biti samo ono što je ustavri i uvek bio poslednjih godina-predsednik svoje stranke,  DS-a,koja nema alternative, jer bez  nje bi , a naročito bez  njega  bi ostale nezasejane sve srpske njive,   neuzorane ledine , a o budućnosti našoj ne bi imao ko da brine, ako se izuzmu suze  Čedine .
Čim mu videše obrve, tv gledaoci pogodiše otprve
Čim su mu videše obrve, tv gledaoci  pogodiše otprve:Boris    čeka 6. maj i ulazi  u predsednički stečaj direktno iz stečajne mase  U.S.Steel Serbia u Smederevu, srpskom Pitsburgu ( Pittsburg) .Stečajni upravnik  države U. S. Steel Serbia , Slavica Đukić Dejanović, sofort je  ukinula lovostaj na celom području Srbije sa Kosovoim i Metohijom, a i bez njih ,i  izdala specijalnu  obavezujuću  lovačku člansku kartu sa pounomoćjem Borisu Lj. Tadiću, privremeno nezaposlenom licu koji volontra u Ulici Krunskoj na poslovima i radnim zadacim lepljenja plakata  žuto-plavim  lepkom, obično utorkom i petkom  premazanim američkim lepkom.
Tadić dobio status Lovca na jelene , The Deer Hunter , odnosno birače, što je  kod nas, a i šire, potupno  isto
Imalac ove  isprave  međunarodnog značaja stiče status  Lovca  na jelene No 1. ,The Deer Hunter  No 1., i može ga koristiti na celom području lovnih šuma Srbije i Vojvodine  kao jedinstvene izborne jedinice, dvojke, i trojke, kao  proširene teritorije lovnog gazdinstva  okruga Pittsburgh , USA, prestonog grada američkog  baš-čelika.
 Ova dozvola se može koristiti samo u svhe  za  u koje je izadata, t. u lovu na jelene,ili birače, što u bukvalnom prevodu sa engleskog  znači jedno te isto.
Uredba o imenovanju izbornih lovočuvara koju je propisala  Slavica Đukić Dejanović ,stečajna upravnica  Baš- Čelika Srbije
 Za lovočuvare koji će se starati i davati sve od sebe, a naročito od nas, da se odluka o ukidanju lovostaja do Durđeva danka , hajdučkog sastanka , poštuje  ne samo  u načelu , nego  još više u pojedinostima, i omogući što bogatiji ulov  Borisu Tadiću,odsada pa ubuduće, samoostavljenom predsedniku Srbije, favorizovanom državnom lovcu na jelene , odnosno birače , (što je jedno te sito ) ovlašćenom ložaču „smedervca „ jedinog u svetu, šporeta na demokratiju koji se (pod)laže investicijama, sugurnošću i nadom u bolji život , srpskog Baš-Čelika , koji se kalio onako kako se kalio, odrđujem: Nikolić Naprednog Tomislava,rekordera u izbornoj  žeđi i biračkoj gladi u nas, a , zašto ne i u vas; Dačića  Ljutog Risa Ivicu, vlasnika malog preduzeća za proizvodnju rukom čvrnovatih socijalsita –ivičnjaka; Dinkića 17 puta odregionalisanog Mlađena; Koštunicu- , vojno, politički  i  akciono neutralanog   nepreduzimača doktora Vojislava , izumitelja izborne neutronske bombe bez fitilja, nosača narodne vatra bez žara;Draškovića Vuka Daničića,  izvršioca Dražinog testamenta, projektanta i neimara postamenta đenaralove bogomolje na Ravnoj gori, scenariste,   reditelja, total dizjnera   visinskog performansa „Međe Vuka manotoga“ koji se u nizijjama izvodi preokrenut pod naslovom „Vuk dlaku menja za dolare, a ćud za devize“, i drugi i druge.
Televiizijske čeke
Uredbom   o pružanju prve pomoći i zaštite  favorizovanom kandidatu samoostavljenom predsednku  Borisu Tadića u ravnopravnoj izbornoj utrci u kojoj je on u vreme početka trke    već  bio na cilju ,dok su njegovi  konkurenti tek čekali na crti  znak  starta  iz trofejnog pištolja ppostavljeni su komandir i razvodnici starže na čekavizijama  sa nacionalnom frekvencijom.Na čekaviziji  broj jedan, Javnom  servisu, glavnoj  agitporpovoskoj  karauli na  inofrmatvnoj tranšeji društvene mreže za  komandira  straže, postavljen je Aleksandar Tijanić,  po činu razvodnik bez pokrića, evrovizionar koji je na Avalski toranj okačio  na žute talase    popularni hit “Tiše, tiše Tijana /Evropa je pijana   “.Izborna kampanja za predsednučku utrku je počela spotovima iz kultnog sovjetskog socrealstičkog filma “Kako se kalio čelik”   snimljena prema jednom od najčitanijih dela svetske njiževnosti ,istioimenom romanu Nikolaja Ostrovskog. Glavnog junaka  serije , Pavla, Pašku Korčagina , u srpskoj izbornij verziji “Kako se kalio Baš-Čelik “igra Boris Tadić u kandiadtskom  stasu i uzrastu; dramaturg je Vida Ognjenović,  a režiju kolektivno potpisuje ( jedan za sve, svi za jednog) eklspertski tim iz predsedništva DS- a :Dragan Đilas, Jelena Trivan, dr Bojan Pajtić,Dušan Petrović, Dragan Šutanovc, i nema drugih .O samopožrtvovanju  i podvizima Paške Korčagina Borisu su, dok se krće vreme u životu svome zadržao u detinjstvu (“šta ćete, svuda me je bilo, pa čak i u detinsjtvu svom, našem,a i vašem “) pored oca Ljube  i čika Dobrice, Borisu  je pričao deduška Mićun, i još neki, nema vremena sad da se seća svih koji su mu preporućivali štivo romana “Kako se kalio čelik”, a on je maštao, maštao da jedmog dan bude glavni junak u  izbornom polotočkok trileru-srpski Baš-Čelik.
Prva klapa srpskog Baš-Čelika pala ispred ugašene smederevske visoke peći,( šta reći  ?)
Prva klapa ovog agitprovskog filma, predizbornog hita , pala je ispred visoke peći u  procesu gašenja železare Smederevo, a drugi kadar  pred “smedervcem” šporetom na demokratiju, podložen obećanjima o  investicijama,boljem životu, novim radnim mestima…
 Tadić na cilju, ostali kandidati na startu –i izborna trka može da počne
Ova izborna trka se mora voditi fer  uz poštovanje  svih demokratskh pravila najviših svetskih standarda, kako bi se postigao isti rezultat kao i na prethodnim predsedničkim izborima. A to znači da se kampanja mora voditi trasnsparentno  , svi mediji otvoreni i objektivni  u cilju ostvriavanja želejnog cilja:
Tadić na cilju, svi ostali kandidati nas startu –i izborna trka može da počne!
Crni dim iz sulundara “smedervca” objavbiće izbornu pobedu
Tadićevu izbornu opbedu najviće dim iz viskoe peći smedersvske železare , a ako ista ne bude  balgovremeno podLožena potrebnim brojem žutih ibornih listića,pa se  dim zaglavi  u enterjeru dimnjaka  I tu, kako se očekuje , izdahne,tada će iz sulundara na „smederevcu „  prokuljati rezevni , crni dim.
Kao putokaz za bolji život, sigurnu budućnsot, investicije, zaposlenost.
Jer srpskom narodu nikad nije manjkalo dara glede sulundara i dima koji kroz njih prolazi ,a negde se drugo stvara.
Budućnost, naša sudbina,pisana je crnim dimom iz sulundara šporeta “smederevac”-
Qud erat demonstradim,Q.E.D ( Što je i trebalo dokazati! )
OLD NOVAC &DELL BAD BOY RADIVOJ , HIG HIGHWYMANS ( Starina Novak i  nestašni dejli Radivoj , hajduci )

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.