Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKUPŠTINA DS U SUBOTU Mićunović počasni predsednik, Lutovac na čelu Političkog saveta

Skupština Demokratske stranke (DS) zasedaće u subotu, 29. oktobra u Beogradu, a kako je najavljeno, trebalo bi da izabere članove Glavnog odbora, Nadzornog odbora, Statutarne komisije i predsednika Političkog saveta.

Predsedništvo DS sinoć je prihvatilo predlog predsednika stranke Dragana Šutanovca da na čelu Političkog saveta DS bude Zoran Lutovac koji je na izborima za predsednika DS osvojio drugo mesto.

Funkciju predsednika Političkog saveta nekoliko godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obavljao je Dragoljub Mićunović kome je sada predloženo da bude počasni predsednik.

Pročitajte još

Kako je agenciji Beta rečeno u DS, Mićunović se još nije izjasnio da li će prihvatiti taj predlog.

Za članove Statutarne komisije Predsedništvo DS predložilo je Dušana Dinčića, Borisa Pavlovića, Andreja Katančevića, Dragana Radulovića, Đorđa Popca, Dragana Alempijevića, Suzanu Bojković, Srđana Sandića i Mirka Soca.

Skupštini će na početku rada biti predstavljen izveštaj o neposrednim stranačkim izborima, a članovima stranke obratiće se novi predsednik Dragan Šutanovac.

Skupština će diskutovati i o statutarnim promenama.

DS održala je 24. septembra prve stranačke neposredne izbore na kojima je za predsednika izabran Dragan Šutanovac, a za potpredsednike Tamara Tripić, Branislav Lečić, Nada Kolundžija, Igor Salak i Jovan Marković.

Posle Skupštine stranke trebalo bi da bude održana i sednica Glavnog odbora koji treba da izabere zamenika predsednika stranke, predsednika i članove Izvšnog odbora, generalnog sekretara i sekretara stranke, čime će biti okončan izborni proces u DS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.