SKANDAL DIREKTOR Kupovao glasove, osveštavao ceo vodovod, otimao plate i sad je NAGRAĐEN

Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL DIREKTOR Kupovao glasove, osveštavao ceo vodovod, otimao plate i sad je NAGRAĐEN

Lider pokreta „Dinara Drina Dunav“ Tomislav Bokan uspeo je da izigra zakon i zadrži direktorsku fotelju u firmi na budžetu, iako je ispao iz gradske vlasti, saznaje „Blic“.

Njega je na mesto izvršnog direktora Stambene agencije Grada Novog Sada, nedelju dana pre nego što je podneo ostavku, zaposlio sada već bivši direktor te agencije i kadar njegove partije Ratko Rogan.

Kako navodi naš izvor, Bokanovim angažovanjem prekršena je za zabrana zapošljavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u javnom sektoru, kao i Odluku Grada Novog Sada o maksimalnom broju zaposlenih u toj agenciji.

Lider pokreta „DDD“ je tako, računajući i novog direktora, postao 10. zaposleni u firmi koja se bavi gradnjom socijalnih stanova, iako ta agencija prema sistemaziciji sme da ima samo osam radnika.

- Bokan je ipak znao gde treba da dođe, jer mu na novom radnom mestu sleduje plata koja nije manja od 100.000 dinara- navodi naš izvor.

Bokan, čije su četiri godine provedene na vlasti obeležili mnogi skandali, kao što je suđenje za kupovinu glasova, osveštavanje gradske vode i uzimanje novca od članova partije zaposlenih u javnom sektoru, priznaje za „Blic“ da se zaposlio Stambenoj agenciji.

- Moje zaposlenje je u skladu sa zakonom. Trenutno sam na odmoru, a gde god da sam bio zaposlen, uvek sam dolazio na posao - kaže Bokan.

Njegov partijski kolega Rogan međutim kaže da zaposlenje i nije baš u skladu sa propisima.

- Možda smo prekršili Zakon o zabrani zapošljavanja. Bokana smo zaposlili po sporazumu o preuzimanju iz „Vodovoda“. Imamo jednog radnika koji treba da ide u penziju, pa će sve biti po sistematizaciji - objašnjava Rogan.

Dva miliona za usavršavanje

Rogan je upavljanje agencijom iskoristio da se doškoluje, ali je mislio i na svoje zaposlene. Tokom 2,5 godine iz budžeta firme u te svrhe potrošeno je više od dva miliona dinara. Sam Rogan iskoristio je milion dinara budžetskog novca da plati trogodišnje doktorske studije, a išao je i na časove engelskog. Međutim, kako tvrdi, studije još nije završio, ali je za njihovo plaćanje iz kase preduzeća imao saglasnost Upravnog odbora, kao i za stručno usavršavanje drugih zaposlenih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.