SDS: Vratiti porez na imovinu za građane na nivo 2014.

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Vratiti porez na imovinu za građane na nivo 2014.

Socijaldemokratska stranka (SDS) predala je danas Ministarstvu finansija zahtev da se stanovi u kojima građani žive ne oporezuju do 25 metara kvadratnih po članu domaćinstva.

#KZŠ #SDS ispred min. finansija, tema enormno uvećanje poreza na imovinu, akcize za struju, pdv, poreza na dobit... pic.twitter.com/WKrWK7ZsTH

Oni su danas zahtevali da Skuština Srbije hitno usvoji izmene Zakona o porezu na imovinu, koje je ta stranka predložila pre četiri dana i da Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hitno uvaži njihove zahteve da se sva rešenja za porez za 2015. godinu ukinu i izdaju nova u visini poreza koji su građani plaćali 2014. godine.

- Vlast mora da pogleda oko sebe i shvati u kakvom vremenu živimo. Ne može se podizati porez u trenutku kada su plate i penzije smanjene, kada poskupljuje struja i kada se uvode akcize na ono na šta do sada nisu postojale - kazao je potpredsednik SDS-a Nenad Konstantinović novinarima ispred Ministarstva finansija.

On je dodao da mu kao funkcioneru opštine Savski venac stalno stižu žalbe građana, naročito penzionera, da im je stigao zahtev da porez od 800.000 dinara plate u roku od 15 dana. U nekim beogradskim opštinama, kako je naveo,  porez "otišao i 100 odsto gore".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.