SDP traži da Vladu Crne Gore napuste Brajović i Lazović

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDP traži da Vladu Crne Gore napuste Brajović i Lazović

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP CG) zatražila je danas da se iz Vlade "povuku" vicepremijer Vujica Lazović i ministar pomorstva i saobraćaja Ivan Brajović koji su tu partiju napustili na kongresu, početkom juna ove godine.Brajović i Lazović su najvili osnivanje nove partije pod nazivom Socijaldemokrati Crne Gore, pošto su se ; razišli s iderom SDPCG Rankom Krivokapićem.

Brajović je bio protivkandidat Krivokapiću za predsednika SDP Crne Gore. Krivokapić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kongresu dobio veću podršku.

Posle današnje sednice Glavnog odbora SDP CG, Krivokapić je novinarima rekao da je očekivao da će Brajović i Lazović sami vratiti mandate, ali pošto to nisu učinili, upućen je zahtev premijeru Milu Đukanoviću da se dvojica bivših funkcionera SDP "povuku" s tih funkcija.

Njihova mesta, prema objašnjenju Krivokapića, treba da popune predstavnici SDP CG, na osnovu koalicionog sporazuma s Demokratskom partijom socijalista o zajedničkoj vlasti na nivou države.

Brajović i Lazović su ranije odbili da podnesu ostavke u Vladi, a u vezi s tim premijer Đukanović je jednom prilikom rekao da je njihov ostanak na pomenutim funkcijama legitiman.

Sada nije izvesno kakav je status Vlade Crne Gore. Prema nekim prognozama, rasplet bi se mogao da očekivati krajem avgusta, kada će se Vlada vratiti s godišnjeg odmora. Vlada je, inače, danas saopštila da će imati skraćeni godišnji odmor koji će trajati do 20. avgusta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.