SAD žele da nastave da održavaju kanale komunikacije sa Rusijom o Siriji

Izvor: Vostok.rs, 20.Jun.2017, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD žele da nastave da održavaju kanale komunikacije sa Rusijom o Siriji

SAD žele da nastave da održavaju kanale komunikacije sa Rusijom o Siriji, ali zadržavaju pravo na odbranu, saopštila je agencija „Rojters“ pozivajući se na predstavnika Bele kuće.

Prema njegovim rečima, SAD će sa Rusijom „raditi na održavanju otvorenih kanala komunikacije za sprečavanje potencijalnih problema u Siriji“.

Predstavnik Bele kuće dodao je da Sjedinjene Američke Države „ u Siriji zadržavaju pravo na samoodbranu“.

Koalicija predvođena SAD je posle mnogo incidenata odlučila da razmesti svoje avione u Siriji, saopštio je ranije predstavnik koalicije.

Avijacija koalicije koju predvodi SAD za borbu protiv DAEŠ-a oborila je sirijski avion Su-22 u provinciji Raka nakon što je on navodno bacio bombu u blizini položaja "Sirijskih demokratskih snaga".

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.